[eadvert]
Acum nu mai este nevoie să mergeți în alt oraș sau chiar în altă țară pentru a savura preparatele preferate din bucătăria libaneză! Împreună cu Chef Osama Kutaini – Budapesta, am creat, la Restaurant Graf, un meniu nou, cu specific libanez, care vă va oferi o experiență gastronomică de neuitat! Cele mai îndrăgite preparate libaneze: hummus, falafel, shish kebab, shawarma, baklava și multe altele, sunt atent pregătite și perfect condimentate, pentru gustul autentic garantat!
Chef Osama Kutaini, proprietar al celor două restaurante renumite din Budapesta, Byblos și Jouri, începe un nou parteneriat, la Oradea, cu echipa Restaurantului Graf. Cu extrem de multă pasiune și cu vasta experiență acumulată de-a lungul carierei, Chef Osama Kutaini aduce în lumina reflectoarelor caleidoscopul de arome din bucătăria Orientului Mijlociu.
Înainte de a deschide Restaurantul Byblos din centrul Budapestei, Chef Osama Kutaini a lucrat în Arabia Saudită și în Dubai. Imediat după sosirea în Budapesta, în septembrie 2008, și-a început activitatea în bucătăria Restaurantului Costes, au urmat apoi Four Seasons și Buddha-Bar. Astfel, cu experiența acumulată în cei 20 de ani de activitate în hoteluri de lux și restaurante cu stele Michelin, a deschis,
împreună cu fratele său, Chef Mohamed, primul restaurant propriu în centrul Budapestei, Byblos (cu specific libanez), în septembrie 2019, urmat, câțiva ani mai târziu, în noiembrie 2023, de un al doilea restaurant, Jouri (Lebanese Cuisine & Blend of Marocco).
„În ultimii ani, am avut o colaborare foarte reușită cu echipa Graf pentru mai multe evenimente gastronomice. Astfel, acest nou început mă entuziasmează și mă inspiră! Vă aștept la Graf să facem împreună această călătorie culinară plină de savoare! Pentru cei care obișnuiați să ne vizitați în Budapesta, vă invităm acum acasă, în Oradea, să vă bucurați de preparatele preferate!”
Bucătăria libaneză este o fuziune surprinzătoare între bucătăria mediteraneeană și cea orientală, accentul fiind pe ingredientele proaspete, fructe și legume, ulei de măsline și usturoi, ceea ce o face una dintre cele mai sănătoase bucătării din lume, dar și pe o paletă generoasă de ierburi aromatice și condimente.
Călătoria gastronomică în bucătăria libaneză începe cu selecția de “mezzeh”, aperitive reci și calde: hummus, rahib (vinete coapte, legume și ulei de măsline), zacuscă, tabouleh (salată de pătrunjel cu roșii și bulgur), makanek (cârnați libanezi de miel cu rodie) sau falafel, continuă cu un fel principal pe bază de carne slabă de pui, miel, vită sau pește, și, desigur, se încheie cu alegerea desertului: kunafa (brânză dulce, griș, înghețată de vanilie), renumita baklava sau gazzel elbanat (vată de zahăr, înghețată de vanilie)! Un pahar de vin alb sau roșu, în funcție de preferința fiecăruia, acompaniază și împlinește armonios experiența gastronomică libaneză!
Noul meniu libanez este disponibil pe pagina noastră web restaurantgraf.ro
Din meniul Restaurantului Graf vor face parte, în continuare, preparatele din meniul internațional, pe care clienții noștri le-au îndrăgit: faimosul nostru tartar Angus cu legume marinate și pâine prăjită, coastele de porc gătite în smoker cu ceapă la grill și sos BBQ, steakurile preparate la grill dar și selecția specială de burgeri recent lansată și primită deosebit de bine de către orădeni și nu numai!
Lansarea oficială a noului meniu cu specific libanez va avea loc weekendul acesta, 10-12 mai. Vă așteptăm, așadar, la Graf, alături de partenerii noștri: Crush Wine Shop, D&C Oradea, Coca-Cola și Ursus!
Orarul nostru:
- luni – vineri: 17.00 – 23.00
- sâmbătă – duminică: 12.00 – 23.00
Pentru a ramâne la curent cu noutățile Restaurant Graf, vă invităm pe paginile de Facebook și Instagram!
Pentru rezervări: 0754.991.133
Web: www.restaurantgraf.ro
Advertorial 23205
Trimite articolul
Xva faceti to mai arabi la oradea