„Educaţia bolnavului cu diabet zaharat a fost preocuparea noastră prioritară în acest an. Mulţi bolnavi nu cunosc dieta aşa că nici n-au cum s-o respecte şi nici nu ştiu că există doar câteva categorii de alimente la care au restricţii, restul se pot consuma la fel ca înainte de a şti că au această afecţiune. Cunoaşterea şi respectarea dietei ca şi monitorizarea glicemiei de către bolnavul diabetic ne-a dus la rezultate surprinzătoare, la scăderea importantă a glicemiei”, a declarat dr. Rodica Sirban.
Medicul explică faptul că broşura elaborată ce se distribuie gratuit celor care doresc să-şi ridice reţeta de la cabinetul de diabet menţionat mai sus, este bilingvă (în limba română şi în limba maghiară), e pe înţelesul bolnavului diabetic şi cuprinde chiar şi reţete uşor de preparat, în care e calculat numărul de hidraţi de carbon. Programări la telefon: 0722.340309.
Citiți principiile noastre de moderare aici!