Aceasta după ce Tribunalul Cluj hotărâse, pe 19 iunie, că în cazul lui Ioan Brîndaş e suficientă măsura preventivă a arestului la domiciliu cu interdicţia de a comunica direct sau indirect cu co-inculpatul Răzvan Mihai Andronache şi cu martorii din dosar.
Brîndaş a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în decembrie 2013, alături de Andronache (acesta acuzat că ar fi transmis informaţii confidenţiale din partea ofiţerului către suspecţi de evaziune).
În rechizitoriu, procurorii au reţinut că în, 2011, adjunctul IPJ Bihor ar fi finanţat activitatea evazionistă a trei firme orădene axate pe comerţ alimentar.
Concret, inculpatul ar fi acordat în mod repetat, prin intermediar, persoanei care controla cele trei firme, suma totală de 45.000 euro, percepând în schimb o dobândă foarte mare. Această sumă de bani, la rândul său o primise cu titlu de împrumut de la un om de afaceri cercetat pentru diferite infracţiuni economice. Pentru sumele de bani împrumutate în perioada ianuarie – noiembrie 2011, inculpatul Brîndaş Ioan ar fi încasat periodic, până în septembrie 2013, dobânzi totalizând peste 75.000 euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!