Cea de-a II-a ediție a programului de incubare pentru start-up-uri de tehnologie – Bright Labs Incubator Demo Day, organizată de Make IT in Oradea a evidențiat o evoluție a startup-urilor din competiție față de ediția întâi. Evenimentul, organizat miercuri, 28 septembrie 2022, în Cetatea Oradea, s-a bucurat de prezența comunității de fondatori, investitori și parteneri din ecosistemul tehnologic din Oradea, și nu numai, și ai mediului universitar orădean. O intervenție online a avut-o ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, care a felicitat Make IT in Oradea pentru inițiativă. Cei care nu au putut ajunge la Oradea au putut urmări evenimentul online.
[eadvert]
În cadrul unui panel, Vasilica Bob, Bogdan Pașca și Alin Mercheș, au vorbit despre globalizarea startup-urilor tehnologice din România.
Sesiuni de pitching
Evenimentul a avut două sesiuni de pitching. Mai întâi, patru startup-uri comunitare și-au prezentat produsele: PlaterQ, Expert24.ro, BlooDoChallenge și Eyelet.
Apoi, startup-urile din Bright Labs Incubator 2022 și-au prezentat ideile și progresul făcut pe perioada incubării. Startup-urile din programul Bright Labs Incubator care dezvoltă soluții pentru diverse domenii de activitate folosind tehnologii de ultimă generație sunt următoarele: PackE – Pachetul tău de recompense, Hygge Today, InstituteAssistant, DocsGen, Viventum, Palmkeeper și Swap&Shine.
Aleși de mentorii lor, Viventum a câștigat premiul Best Startup, un premiu special oferit de Make IT in Oradea. Moderatorul evenimentului a fost Bogdan Băbălău-Maghiar.
„Evenimentul de azi este celelbrarea unui parcurs de șase luni pentru cele șapte startup-uri care au intrat în incubator. Au avut un parcurs plin în care au ajuns de la o simplă idee la o soluție care este implementată, este lansată, unii dintre ei au și primii clienți. Se observă o evoluție față de ediția I. Calitatea ideilor și programul s-au îmbunătățit enorm. Calitatea echipelor a crescut. Pentru noi, prima ediție a fost una de test în care am învățat foarte mult. Am schimbat foarte mult programul față de anul trecut. Urmează să analizăm ce s-a întâmplat până acum. Cele mai interesante idei vor fi ajutate cu o ivestiție”, a precizat David Achim, directorul Make IT in Oradea.
„Universitatea Oradea are o colaborare forte bună cu Make IT in Oradea. Mulți dintre absolvenții noștri conduc firmele de tehnologie din Oradea. Avem colaborări și pe partea didactică. Evoluția ecosistemului de IT din Oradea se vede. Am pornit un pic mai târziu decât Cluj și Timișoara, dar recuperăm. Apar tot mai multe startup-uri și firme de IT de succes și asta ne bucură”, ne-a declarat Mirela Pater, director al Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației de la Universitatea Oradea.
Make IT in Oradea este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea, împreună cu un grup de companii locale din domeniul IT, cu scopul de a dezvolta, accelera și promova ecosistemul local de startup-uri de tehnologie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!