Până târziu în noapte, în ultima zi înainte de vacanţa de toamnă, mămici, tătici, bunicuţe şi bunici, alături de mini-magicieni şi zâne talentate, s-au înghesuit la măsuţele de lucru, pe scăunele de grădiniţă, unde au asudat împreună, cu avânt creativ, absorbiţi de provocarea vieţii lor: concursul de felinare din borcane şi pictură pe bostan sculptat. Activitatea face parte din proiectul educaţional „Toamnă harnică și de toate darnică”, derulat timp de patru săptămâni în cadrul Grădiniţei „Fluieraşul Fermecat” Salonta şi coordonat de educatoarea Laura Zbârcea, alături de doamna directoare Lia Butcă. Scopul acestui proiect interactiv este implicarea directă a părinţilor în activităţile educative ale copiilor preşcolari. Sufletul experimentului educațional „Felinare magice în mânuțe harnice” a fost doamna educatoare Laura Zbârcea, „mămica-de-dimineaţă” a Grupei Fluturaşilor. „Clipele petrecute de mămica sau tăticul la grădiniţă, pe scăunel, alături de mica minune a vieţii lor, uitând o clipă de fuga şi grija cotidiană, rămân imprimate pentru toată viața în inimioara şi în mintea copilului preşcolar. Este momentul în care mami, tati sau buni confirmă și răsplătesc prin prezență și implicare activă efortul și dăruirea micului preșcolar în activitatea creativă de la grădiniță”, ne-a declarat educatoarea Laura Zbârcea.
Finalul lucrărilor de artă gotică i-a descoperit pe părinţi şi bunici mai pictaţi decât borcanele și bostanii în cauză, totul spre deliciul micuţilor artiști. Bineînţeles că poznaşii și protectorii lor n-au rămas „nepedepsiţi”: fiecare echipă de creație a primit diplome de recunoaștere a măiestriei și săculeți misterioși plini cu surprize dulci și cu fructe.
Bucuria de Halloween a continuat în cântece și poezii cu tâlc care au cernut lacrimi de fericire și, pe alocuri, de emoție iar străzile Salontei au fost mângâiate, în ceas de seară, de lumini jucăușe evadate din borcanele magice ale ”Fluturașilor”.
Sorin PETRACHE
Citiți principiile noastre de moderare aici!