În cadrul conferinței SMARTiCity „Orașe și comunități. Viziune 2030”, președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan și prefectul Dumitru Țiplea au vorbit despre pașii pe care i-au făcut pentru a servi mai bine interesele cetățeanului.
În ceea ce privește digitalizarea, Bolojan a precizat că din 1 martie, Instituția Arhitectului-Șef va emite certificate de urbanim în maximum 5 zile, în regim online, în toate localitățile din județul Bihor. „Iar în termen de 10 zile, să eliberăm autorizațiile de construcție. Legea nu ne permite să le eliberăm în regim online, deoarece este nevoie de modificări legislative. Sper că dl Sărmaș (președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației din Camera Deputaților, prezent fizic la conferință – n.red.) va susține, împreună cu majoritatea parlamentară, ca și alte acte administrative să le eliberăm în regim online”, arată Bolojan.
[eadvert]
Șeful CJ Bihor precizează că își dorește ca angajații din marile companii să poată preda mai ușor în școli. „L-am rugat pe dl ministru Sorin Câmpeanu să scoată o condiție de predare – acel certificat pedagogic impus astăzi de legislație, astfel încât inginerul sau maistrul de la firma Bosch spre exemplu, sau altul, să meargă să predea fără să aibă nevoie să facă acel modul psiho-pedagogic, legând în felul acesta învățământul de sistemul economic local. Educația și dezvoltarea trebuie să meargă în aceeași direcție”, consideră liderul liberal din Bihor.
Online și digital la Prefectură
La rându-i, prefectul Dumitru Țiplea a arătat că încă de anul trecut, primăriile din Bihor trimit documentele către Prefectură în regim mixt, mai întâi online, apoi fizic. Coordonând 52 de instituții deconcentrate și verificând legalitatea actelor celor 101 primării și cele ale Consiliului Județean, Prefectura Bihor procesează circa 110.000 de acte administrative în fiecare an, transmite prefectului.
Potrivit lui Țiplea, 50 din cele 55 de ședințe ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au ținut online în 2020. De asemenea, la intervenția prefectului Țiplea, abia în 2020 remunerațiile celor peste 11.000 de persoane implicate în procesul electoral, în județul Bihor, nu s-au mai plătit cash, la casieria Prefecturii, ci s-au virat în conturile bancare cu carduri atașate.
Trimite articolul
XCare ingineri, domnilor, sa mearga sa predea? Ca mai toti la firmele de pe langa oradea sunt angajati prin “recomandari” ! Toti inginerii sunt habarnisti de toate, nu mai sunt ca absolventii de dinainte de 2000, care mai stiau ceva! Acum pe posturile de ingineri sunt cei cu pile si relatii, ceilalti raman pe posturi de cel mult tehnicieni pana cand renunta sa mai lucreze in domeniul tehnic, saturandu-se si scarbindu-se de munca in N schimburi! Fabricile din bihor nu mai fac cercetare sau elaborare de noi produse, fac doar productie, de partea cu adevarat inginereasca se ocupa strainii.
Poate cei din articolul mai sus amintiti au niste rude pe care vor sa le bage in invatamant si cauta tot felul de modalitati, cum sa le introduca in sistem… Doar nu credeti ca se gandesc la elevi sau studenti, sau la putinii care mai sunt cu adevarat ingineri pe aici.
-
MAre dreptate ai! 90%din inginerii care lucreaza la fabricile de pe Borsului, nu au nici o legatura cu ingineria, sunt ingineri prin “pile si relatii”. In oradea nu prin invatare ajungi inginer. AStia nici nu stiu ce materii au la facultate si primesc diplome
Fără abilități psiho-pedagocice înseamnă ca niște “neterminați” să producă mai multă neterminare decât până acum !?! Bolojan, ca “neterminat” psiho-pedagogic nu a putut rămâbe dascăl la Tileagd, salvarea venind din politică !?!
Un dement vrea ca alti dementi sa-l urmeze sa-i duca lucrarea mai departe
Este adevarat ca ai nevoie de cunostinte minime in pedagogie sa predai, la fel de adevarat este ca multi dintre dascalii actuali duc lipsa de tact pedagogic cind se prezinta in fata elevilor, atunci cum procedam? Eu as indrazni sa cer construirea unor scoli, a unor spitale, domnilor politicieni. Iar cumetria in politica sa se reduca cit mai mult ( cum este si in cazul d- nului Bolojan si d- nului Tiplea)!
Domnul Bolojan dictează acum și organizarea învățământului. Oare își dă seama cât de mult seamănă cu un alt vizionar politic ce se chema Nicolae Ceaușescu?
-
Poate sa ajunga unde a ajuns si celalat vizionar politic.
-
Viziunea lui e sa taie din bani peste tot. Sa ramana destui pt firmele de casa