Pe Facebook, Ilie Bolojan se vede nevoit să răspundă nemulțumirilor cetățenilor, revoltați că Pasajul Magheru presupune tăierea a 26 de copaci. La întrebarea „dacă rămâne parc, chiar și mai mic, de ce trebuie tăiați toți copacii?”, Bolojan a răspuns astfel: „Copacii sunt pe marginea trotuarului şi strada trebuie lărgită, pentru a face loc pasajului subteran. În părculeţ nu sunt copaci nici acum, dar se pot planta ulterior.”
„Să planteze indiferent cât fură”
De asemenea, echipa care administrează pagina de Facebook a lui Ilie Bolojan a ținut să subinieze că „în ultimii 10 ani, s-au plantat peste 12.000 de arbori în Oradea. În prezent, majoritatea arborilor plantați sunt de talie mare, se fac plantări în fiecare primăvară și toamnă”. Asigurările lui Bolojan nu au fost, însă, de natură să îi liniștească pe cei care comentau pe pagina sa de Facebook.
„Din cei 12.000 de arbori plantați, cu siguranță nu sunt toți în teren plantați. În primăvară era plin de țigani care te abordau dacă nu cumperi „magnolii sau alți arbori ornamentali”. Întreb doar: au ei cumva pepinieră? Ori din cei 12.000 arbori vindeau dumnealor? Niciodată nu am văzut cineva să-i oprească și să-i întrebe de unde sunt. De jandarmi sau polițiști, nici vorbă”, a reacționat cetățeanca Elisa C.
Ipoteza a fost imediat confirmată de o postare a altei orădence, G. Lazăr: „E adevărat, în tot sezonul plantărilor de arbuști, copaci, intrau pe la mine la serviciu cei responsabili cu plantatul lor (știu că erau de acolo pentru că erau în niște salopete identice și de obicei, erau de etnie rromă) și îi ofereau pentru diferite sume de bani. Oare cine îi supraveghează? Sau mai bine zis, cine ar trebui să îi supravegheze?”.
Sesizat de acest posibile infracțiuni de pe urma cărora are de suferit orașul, Bolojan a răspuns astfel: „Cei de la firma care execută plantările. Ei trebuie să planteze arborii conform contractului cu primăria, indiferent cât fură angajații”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!