Fiind judeţ de graniţă, cu un aflux mare al celor ce vin din zone roşii ale Europei, posibilitatea de a exista un număr mare de infectaţi e foarte mare. La fel, pericolul la care sunt expuşi jandarmii şi pompierii.
Bolojan a ataşat o fotografie cu jandarmii care sunt ajutaţi de colegii de la Inspectoratul pentru situații de urgență, să se decontamineze şi să îşi scoată combinezoanele de protecție.
„Avem în județul Bihor peste 1.500 de oameni în carantină, printre cei mai mulți din țară. Sunt cei veniţi din străinătate, din țările cu probleme. Foarte probabil, mulţi sunt infectaţi cu coronavirus. Controlul hotelurilor, pensiunilor și locaţiilor unde sunt cazați pe cheltuiala statului este foarte important, pentru ca infecția să nu se răspândească cu rapiditate în județ. Cu o parte dintre cei cazați nu e ușor de lucrat. Jandarmii noștri păzesc aceste locații şi mențin ordinea în interior. N-au zile şi nopţi uşoare. Își fac datoria în condiții grele, riscând contaminarea în fiecare zi. De ceea ce fac ei, depinde mărimea «valului» de internări în spitale, în următoarele două săptămâni”, a spus Bolojan.
El transmite că, la fel ca in alte situatii-limită, se bazează pe jandarmii bihoreni care „ţin linia frontului și nu bat în retragere, în linia întâi. Respect!”, a încheiat primarul.
Trimite articolul
XCampanie electorala ieftina, si cultul personalitatii stil Stalin sau Corea de Nord.
Dezgustator!
Populatia orașului….Pe când începe s-o respecte?