Consiliul Județean Bihor plafonează salariile angajaților la nivelul anului trecut, anunță președintele Ilie Bolojan. Așadar, deși legea permitea, salariile nu vor fi ajustate nici măcar cu rata inflației, în contextul în care a crescut salariul minim pe economie. Decizia afectează atât personalul din aparatul propriu al Consiliului Județean, cât și personalul din instituțiile subordonate, inclusiv DGASPC Bihor. “Având în vedere situația economică actuală este normal să nu ne ducem cu indexări”, a anunțat Ilie Bolojan, înaintea ședinței extraordinare a Consiliului Județean, desfășurată marți.
De altfel, printr-o Ordonanță emisă în decembrie, Guvernul a plafonat deja salariile aparatului guvernamental, inclusiv a instituțiilor deconcentrate din teritoriu. Chiar dacă Ordonanța nu se aplică și administrațiilor locale, Bolojan consideră această decizie ca fiind corectă atât față de “tabloul din sectorul public”, cât și față de mediul privat, confruntat cu greutăți, în contextul actual.
[eadvert]
Salariile bugetarilor sunt influențate direct de creșterea salariului minim, prin legea salarizării unice. Astfel, a apărut nevoia unei Hotărâri, pentru a plafona salariile la CJ, în condițiile în care salariul minim pe economie a crescut iarăși, la început de an.
Cozma, PSD: “Nu înțeleg această logică”
Propunerea lui Bolojan a fost votată de plenul CJ, chiar dacă grupul PSD s-a opus (28 de voturi “pentru”, 6 împotrivă). Consilierul PSD Felix Cozma a evidențiat salariile mici de la DGASPC, unde tocmai s-au produs restructurări. “Nu înțeleg această logică de plafornare a salariilor, cu atât mai mult cu cât dvs ați spus că veți recompensa munca. Ce să înțelegem de acolo, că ați mințit? Ce s-a întâmplat din decembrie până acum?”, a întrebat Cozma, înaintea votului. Bolojan a replicat, afirmând că este “o măsură rezonabilă și de bun simț, în contextul actual”. În privința salariilor mici pe care le au unii angajați de la DGASPC și din alte structuri subordonate CJ Bihor, Bolojan a admis că există o problemă, însă a afirmat că trebuie găsite alte metode, “dacă am avea o flexibilitate mai mare”. “Dar nu le avem astăzi (aceste metode – n.red.). Nu putem merge cu creșteri în masă, pentru că nu ar fi în regulă”, a subliniat capul executivului județean.
În ceea ce privește salariile de la cele două teatre și cele de la Filarmonică, acestea au fost deja plafonate prin Ordonanța Guvernului, în decembrie 2020. Grilele de salarizare ale acestor instituții de cultură sunt stabilite la nivel național.
Trimite articolul
XPerfect !
Ajunge .
Si asa au dublul salariilor din zona privata .
Sa mai fie si echitate , nu doar huzur ptr.niste ….alesi .
Scroful
cu si mai ales despre ziarustul Adrian Cris Abrudan
Toata ziua sunt cu ratul,
In porfira, nu-n rahat,
Si ma delectez cu gandul,
Ca m-o citi lumea la sat.
Astazi, stand precum un porc,
In noroi pana in bot,
Mi-a venit ca dintr-un arc,
Un articol sa il scot.
E despre Ilie cel marit,
De noi proovaduit,
Ce s-o dus in parcu’ Traianu’
Sa le plafoneze banu’!
Treaba cu inflaţia vi se pare în regulă? Justă? Aveți logicå.
-
Treaba mica, sau aia mare? Lojica avem cacalau in buzunarul de la spate, claritatea in idei si coerenta ne cam lipseste! Parazitule!
de ce nu peropune bolojan micsorarea salariilor exorbitante ale lui ca presedinte , a vicepreesedintilor, secretarei si directorilor sefilor de serviciu care au niste sporuri nesimtite, exagerat de mari, el plafoneaza salariile celor din executie dar el si ceilalti poolitruci sa ia mii de euro pe luna vreo 4000 Euro, pentru unii tara asta e muma pentru altii ciuma. salariile politrucilor alesi s-au marit peste noapte cu 300% cee ce este inadmisibil,
Bolojan de ar fi dupa el salatul minim le-ar. Banii ramasi ar merge in betoane . Si firmele de casa au familii care trebuie sa traiasca. Trebuie sa intelegi ca pt familiile alea traiul e scump si trebuie mentinut.
-
Ba sa va dea lefuri ca-n Elvetia voua, ca meritati! Va rupeti cu munca! Nerusinatilor! Nu va convine salariul de bugetar, mergeti la munca in privat, sa castigati mai mult!!
-
Sunt curios daca propriul salar il va pastra constant, sau iar isi va acorda un spor de “performanta”, asa cum a facut celor din gasca la primarie.
-
Nu imi spune mie ca eu am pfa sunt privat
-
de cateva ori am fost la Prefectura insa angajatele erau la plimbare pe Corso, shopping etc, stateam la gardian si vedem totul, cum pleca dupa ceva haine la curatatorie si ca revin imediat, si exemplele sunt multe la fel, apropo — liber ca si in sectorul privat, dar macar acolo e bine, salar motivant, in functie de rezultate.
-
Degeaba taie si se zgarceste cat timp judetul nu atrage firme mari. Toate merg in Tm, Cj, Alba. Credeti ca centurile si betoanele atrag?
Pe mine ma intereseaza ce PIB a avut judetul in 2020 si cat va avea in 2024. Cu cat a crescut salariul mediu pe judet, cu cat a crecut populatia, cate firme mari a atras. Asta conteaza nu cata iarba a taiat si betoane a turnat. Degeaba bagi bani in betoane daca nu iti aduce profit si bunastare. Doar demolam si betonam. Praf in ochi pt prosti
-
Corect! Iarba, parcari si betoane, cam atat… In 3-4 ani o sa fie cel mai “ingrijit” oras din vest la pachet cu cei mai saraci oamnei din vest. Bihorul nu poate concura cu niciun judet din vest dpdv al indicilor mentionati de tine. Este pe un loc codas.
Direct proportional cu saracia va creste si infractioalitatea, ar fi bine sa se gandeadca cineva si la asta pt ca momentan avem un oras relativ linistit.
Jegosii de la PSD ciolanari imputiti,cine va tine acolo cu forta nu va plac salarile ura si la gara mergeti unde primiti salari neplafonate jegosilor demisia si pa, asa ati condus mereu voi mizeriilor de cand ati fost la putere bani pentru voi si tara la gunoi
Am vrea să știm și noi ,ce salariu are președintele, vicepreședintele, dar și consilierii. Sau e cumva secret de stat. Că mai mult stau decât lucrează. Știți lozinca minerilor din 1990 ; ” noi muncim nu gândim “. Lozinca consilierilor” noi ciuldim și gândim dar nu muncim”
-
Nu e niciun secret, datele sunt publice pe site la CJ:
https://www.cjbihor.ro/pdf/lista%20functii%20platite%20septembrie%202020.pdf
Singura diferenta fata de lista respectiva este ca acuma, parca a declarat ca a plafonat la maxim 30% din salariu sporurile pentru implementari proiecte (inainte erau maxim 50% pentru angajati iar pentru presedinte si vicepresedinti erau de 25%).
Ar putea linistiti ca cei din conducere sa renunte la cei 25% spor pentru proiecte, sunt curios daca o vor face.
Da, are dreptate, este o situatie economica dificila, multi si-au pierdut locul de munca, te bucuri sa ai unde lucra, dar mi-ar placea totusi sa tina cont de situatia dificila si cand fac indexari la taxe si impozite nu numai la salarii.
Sau doar la primarie si CJ, ca institutii le e greu, cetatenilor nu?