Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de revizuire formulată de Consiliul Județean Bihor în luna ianuarie, în procesul intentat de foști angajați ai Ansamblului Crișana. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată de revizuentul Consiliul Judeţean Bihor în contradictoriu cu intimaţii Taoie Ciprian Ioan, Dinicu Ciprian-Daniel, Borza Cornel, Covaciu Cornelia, Baba Luminita Florina, Mates Simona Florina, Moldovan Liviu Marcel, Cioara Cosmin Adrian, Popa Petru Ramon, Moldovan Nicu Paul, Negrean Mariana Geta, Negrean Dumitru, Teodorescu Mihail, Miclaus Adrian Florin, Sindicatul Naţional Din Cultura – Fair, Teatrul Regina Maria, împotriva Deciziei civile nr. 1261/20.12.2022, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara în dosarul nr. 3392/111/2021”, se arată în sentință. Totodată, instanța obligă CJ la plata cheltuielile de judecată și onorariilor avocaților, în total 9000 de lei.
[eadvert]
Curtea de Apel Timișoara a decis, la finalul anului trecut, anularea Hotărârii Consiliului Județean Bihor 158/2021, prin care a fost desființat Ansamblul Folcloric Crișana. După ce au pierdut la Tribunalul Bihor, foștii angajați de la Crișana au cerut strămutarea dosarului, care a ajuns la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a judecat apelul.
„Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul formulat de recurenţii-reclamanţi (…) împotriva Sentinţei civile nr. 1087/28 Decembrie 2021 pronunţată în dosarul nr. 3392/111/2021 de către Tribunalul Bihor în contradictoriu cu intimata pârâtul Consilul Județean Bihor și intervenientul accesoriu Sindicatul Național din Cultură Fair, având ca obiect – anulare act administrativ – HCJ 158/2021”, se arată în sentința publicată pe site-ul Curții de Apel Timișoara.
Instanța a dispus anularea Hotărârii nr. 158/2021 a Consiliului Judeţean Bihor și a obligat CJ Bihor a plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi, în cuantum de 7.100 lei. Sentința pronunțată fiind definitivă.
La data desființării, ansamblul avea 32 de angajați. Asta după ce anterior desființării avusese loc o reducere de 12 posturi. Toți angajații au fost concediați la începutul anului trecut, după ce Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 158/05.08.2021, formulată de artiștii de la Ansamblul Crișana.
Petrică Popa, angajat al Ansamblului Profesionist Crișana, ne-a explicat la acea dată că angajații au solicitat în instantă anularea hotărârii prin care ansamblul a fost desființat și, în paralel, au solicitat și suspendarea efectelor hotărârii. Sentința Curții de Apel Oradea se refera la suspendarea efectelor hotărârii.
Desființarea Ansamblului Crișana s-a votat în august 2021 și a fost adoptată în CJ Bihor cu 23 de voturi pentru. Grupurile de consilieri PSD și UDMR au votat împotrivă.
Trimite articolul
XAsa e cand joci in deplasare, nu pe teren propriu…
Încă o dovadă că veneticul acționează contrar a tot ceea ce este normal și just. Se vede de pe luna că e pus acolo doar pentru sifornare in interesul firmele de casa. Nu sunteti intangibili, vi se pot arde și voua sinapsele, direct ori indirect
Normal ar fi ca toate daunele sa fie plătite de numitul Bolojan Ilie? Cate procese a pierdut Consiliul Județean? Care este cuantumul daunelor? Pana unde se poate întinde bunul plac al acestui domn?
-
Intrebarea e de ce avem nevoie de un ansamblu folcloric platit din bani publici. Daca oamenii vor folclor pot sa plateasca pentru folclor. Respectivii artisti pot sa se finanteze vanzand bilete la spectacolele lor, de ce trebuie sa fie legati de CJ.
-
Pentru ca …. intr-o societate dezvoltata si normala, serviciile de utilitate publica sunt finantate de la bugetul de stat : jutitie, politie, ordine publica, invatamant, sanatate, cultura, situatii de urgenta, biserica, etc. Iar asa cum spune hotararea judecatoreasca, desfiintarea unui serviciu public cultutal, este ILEGALA ! Acum intelegi ?
-
Ba, istetule, cu tot respectul, de ce avem nevoie de invatamant gratuit? Esti vreun ungur caruia -i displace cultura romana? Ansamblul asta pastreaza traditiile bihorene, romanesti, “cu tot respectul”, pastrarea traditiei costa oaresce bani. Ansamblul asta nu e un ansamblu de manelisti, constipatule. Doar cu penalitatile de la Ciuperca, poti plati ansamblul timp de 10 ani.Mai sunteti multi bolivani?
-
-
Dar PMO, în trei mandate primar ale lui, câte procese a pierdut….Bine zice Coco: să plătească ” domn’ col.” IGB, dacă o fost șmecher! Chiar că “ne merităm soarta de idioți”(citat):)))
Boli grave ii așteaptă pe toți cei fățarnici care-și bat joc de cetățenii acestui neam, blestemele ii vor ajunge pe toți acești bolnavi psihic pe fața cărora se poate citi răutatea. Toate aceste suflete decedate care s-au vândut pe 2 talanți vor plăti înzecit. Este o rușine pentru actul de justiție ca bihorenii să fie nevoiți să-și caute dreptatea prin instanțe din-afara judetului. Rușine !!! Jos corupția !!!
BETON, BETONNN VREM MAI MULT BETONNN !!!
Acest individ acultural si a depasit limitele bunului simt. Se spune că “face”. Cum face insa, prin exproprieri masive, cu incalcarea dreptului la proprietate, drept de care peneleul face referire tot timpul ca e aparatorul lui…cu lucrari care nu se mai termina, cu penalitati pe care le platim din buzunarul tuturor… Obtaznicia si aroganta acestui satean, devenit peste noapte Mesia dezvoltarii, de fapt, toate resursele orasului si ale judetului merg in lucrari megalomanice, cu pierderi imense, cu deranje deja de peste 10 ani, praf, mizerie… Omul rostogoleste datoriile prin contractari succesive de alte lucrari. Nimanui nu’i pasa. Bine. Nr meritam soarta de idioti.
asta e inceputul sfarsitului zeului meu
important este ca in justitia oradeana Bolojan castiga toate procesele pe care le are primaria sau CJ cu oricine 🙂 🙂
Bolojan nu va tine cont de hotarare. E dat de o instanta dubioasa dintr-o localitate nesemnificativa