Primarul Florin Birta subliniază nevoia de „uși deschise la București”, pentru proiecte precum sala polivalentă sau noul stadion al orașului. „Consider că avem cea mai bună listă de candidați”, spune primarul, arătâd că prezența doctorului Carp, a universitarilor Căuș și Hatos, a avocaților Cupșa și Kiss, a deputatei Cherecheș, respectiv a lui Cristian Buzlea, garantează preocuparea PNL Bihor pentru domenii critice, precum sănătatea, educația, justiția și fondurile europene. „Prezența pe listă a domnilor Căuș și Hatos reprezintă o garanție că Oradea își dorește o Universitate puternică. Ne dorim un partenerriat cu Universitatea”, spune Birta, convins că echipa de parlamentari PNL va susține toate proiectele echipei Bolojan – Birta, din plan local.
Preocupările lui Carp și Căuș, în Parlament
Doctorul Carp consideră că medicii de familie trebuie repuși în valoare. „Foarte mulți medici de familie sunt reduși la statutul de eliberatori de hârtii”, spune medicul, subliniind că aceștia nu sunt stimulați să consulte cât mai mulți pacienți, deoarece li se decontează doar 4 pacienți pe oră. „Programarea este eficientă pentru pacienții cronici, dar nu este eficientă pentru pacienții acuți. Eu consultam și 80 – 90 de pacienți în 6 ore. Omul trebuie ajutat când are nevoie, nu când ai tu chef sau vrei să îi faci programarea”, arată Carp, prefigurând o preocupare a sa, ca parlamentar.
Profesorul Căuș vrea să contribuie la o actualizare a Legii Educației, „care în ultimii 9 ani a fost ciopârțită”. Căuș arată că școala nu trebuie redusă la transferul de informații, acum, în epoca digitală: „În acest context al pandemiei, s-au dat destul de multe teme de studiu individual, deoarece elevii și cu precădere studenții obțin informația brută și din altă parte decât la curs. Trebuie să le dăm de lucru studenților, dar să transformăm cursurile în dezbateri. La ciclul 2 și 3 de învățământ, ar trebui să discutăm despre dezbateri, să îi pregătim pentru viață”.
Conf. univ. Aurel Căuș consideră necesar ca Universitatea din Oradea să scape de balast, iar legislația ar trebui simplificată, pentru a fi mai ușor să-i dai afară din învățământ pe impostori: „Avem și colegi care nu ar trebui să se găsească acolo, din varii motive. Nu este ușor să-i dai afară din sistem, lucrurile trebuie lămurite astfel încât decizia să rămână la nivelul universității și să se poată proceda în consecință”.
[eadvert]
Își asumă răspunderea pentru candidații PNL
Ilie Bolojan le cere bihorenilor care i-au acordat încrederea în alegerile locale, lui și lui Florin Birta, să voteze duminică echipa PNL pentru Parlament. „Pentru Bihor, cel mai bun partener este un Guvern creat în jurul PNL. Pentru aceasta, tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere la sfârșitul lunii septembrie le cer și îi rog să se prezinte la vot și îi rog să voteze cu echipa de candidați, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, pe care PNL o propune. Sunt oameni care au ceva în spate, au făcut ceva, au o experiență, fac parte dintr-o echipă. Eu și dl Birta ne asumăm răspunderea pentru ce vor face colegii noștri și dacă s-a făcut ceva în Bihor în acești ani, s-a făcut ceva prin zona de administrație, pe principiul echipei. Rezultatele se văd atunci când ai echipe puternice și un parteneriat cu Guvernul”, este mesajul liderului PNL Bihor.
O nouă țintă anunțată de Bolojan: drumul turistic Bihor – Cluj, prin Padiș
Citiți principiile noastre de moderare aici!