Aparatura a fost cumpărată cu sprijinul companiei RCS&RDS, printr-o donație de 70.000 de euro.
„Pentru a limita răspândirea coronavirusului, cei infectaţi trebuie izolați. Aceștia sunt identificați prin testare. Cu cât testăm mai mult, cu atât vom avea mai puțini oameni contagioşi care, la serviciu sau în comunitate, să-i infecteze şi pe ceilalți. De aceea, creșterea capacității de testare în spitalele din Oradea a fost o prioritate în această perioadă. Săptămâna trecută a fost instalată a treia linie de testare PCR Real Time, o donație către Spitalul Judeţean în valoare de 70.000 euro din partea companiei RCS-RDS. Mulţumesc companiei RCS-RDS şi tuturor celor care au contribuit cu donaţii către spitale. Sprijinul acordat ne ajută să trecem mai ușor peste greutăți”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
Capacitatea de prelucrate a extractorului este de 16 probe pe șarjă.
„Linia, a cărei capacitate de prelucrare a extractorului este de 16 probe pe şarjă, a fost instalată lângă cea de-a doua linie de testare, în laboratorul amenajat în curtea Maternităţii. Capacitatea de testare zilnică a celei de-a treia linii este de 128 de teste pe zi, în condiții normale. În paralel, Spitalul Municipal a mărit capacitatea de prelucrare a extractorului primei linii de testare, de la 40 la 52 de probe. A doua linie de testare are o capacitate de 48 de probe a extractorului. În condiţii normale, o linie de testare operează 4 şarje pe zi, fiecare având durata de 4 ore. Cu toate cele trei linii în operare, în laboratoarele spitalelor noastre pot fi prelucrate între 500 și 660 de probe pe zi”, a mai spus Bolojan.
Pacienții care se internează în spitalele din Oradea sunt testați. Capacitatea de testare va crește de la sfârșitul acestei săptămâni.
„Pentru a menține spitalele în funcţiune şi a protej a personalul medical, toți pacienții care se internează în spitalele din Oradea sunt testați. De la sfârşitul acestei săptămâni vom putea face şi mai mult. În condiţiile în care numărul celor carantinaţi este în scădere, avem capacitatea de a realiza teste şi în afara cazurilor impuse de procedurile standard”, a adăugat edilul.
Companiile vor putea testa contra cost angajații
Costul unui test va fi de 200 de lei. Anagajații testați negativ vor putea merge în continuare la muncă, în loc să stea izolați 14 zile
„Pentru a menține liniile de fabricaţie în funcțiune și pentru a limita răspândirea coronavirusului, la solicitarea companiilor vom testa, contra cost, angajații acestora. Intenţionăm ca în şedinţa de consiliu de vineri să adoptăm o hotărâre care să facă operaţională această procedură. Costul pentru un test va fi de 200 de lei. În felul acesta cei depistați pozitiv nu vor mai veni în colectiv să-i afecteze pe ceilalți. Colegii lor, în loc să stea izolați preventiv acasă 14 zile, dacă vor fi negativi vor putea merge în continuare la serviciu. Susținem, în felul acesta, economia orașului și păstrarea locurilor de muncă în această perioadă dificilă. Aceste teste se vor realiza în limita spațiilor disponibile in liniile de testare, prioritate având cazurile recomandate epidemiologic”, a conchis edilul.
Trimite articolul
XIndieni momiți cu bobițe de sticlă colorată.
-
,,Privind in ochii istoriei trebuie să ne gândim cum să procedăm altfel”(B.O, former president of the USA)
bravo
-
Bravo pentru experiment
Testati muncitorii din Celestica. Poate deveni un focar in cateva zile
Ce chestie!
Cum se leagă treaba!
Rcs Rds e interesată de licitația pentru tehnologia 5G.
Hopa, sare cu donațiile pentru așa zisa testare pentru răceala Cov 19.
-
Fă voluntariat la spitalele unde sunt răciții, 5 zile. Când te întorci să ne spui cum funcționează tehnologia 5G.
-
Vasile,
Stai cu capul sub o antenă 5G, apoi să ne spui cum stă treaba cu șpaga la spital… Asta dacă 5G nu ți-a prăjit creierul…-
ok stau daca vrei sub o antena 5G si dupa iau testu de Covid. Iese negativ. Dar vai cine se pute astepta!!!! Cei cu creier.. Acuma continua sa iei informatie de pe facebook
-
-
Ba pulaverde Bogdan Puleacovshi zis Vasile ce tot trimiti oamenii sa trateze bolnavii de Bolava lui Covrig?
Poate un sofer de TIR sau un programator sa trateze bolnavi daca nu e doctor sau asitent?
Ia du-te tu sa tratezi un bolnav de cancer, te pricepi tarane meltenizat?
Sau du-te cu propaganda ta de cacat la o familie cu 3 copii care nu au ce sa manince, pentru ca pe tine Peneleprosia te intretine cu mii de lei pe luna sa le lingi gaoaza. Ce le spui? Ce le dai sa manince? Cum ii intretii sugaciule?
-
Naziștii nu merită dreptul la replică.
-
-
Sunt curios cat este costul acelui test in realitate ca le-a dat fix 200.
Sper ca nu fac o afacere cu testele, dar te poti astepta la orice de la un flamand de bani.
Ba Ilie, ba Tete d’oeuf ( cap de ou in franceza ) daca ai avea o aerisire in moalele capului ti-as spune Cap de Dildo.
In timp ce partidul tau de cacat se zbate sa intretina mitul cu Boala lui Covrig si baga oamenii in saracie si foamete iar tu o freci cu placa “va salvez de o boala inventata” in Romania a aparut o plaga adevarata. Se numeste Rujeola, rujea-te-ai pe buze inainte sa ti le muiesc.
Despre asta nu va intereseaza ba muistule, ca nu potriveste scenariului vostru, pentru ca numai asa puteti fura fara sa va intrebe nimeni nimic
Cam suna a propaganda electorala treaba Ce treaba are primarul cu testele astea?
De ce vine el sa dea decaratii in acest sens?
Nu exista manager la spital sau la DSP?
-
Așa-i când “trece”lumea pe ciuperci,nu mai vede realitatea.
De pe surse se aude ca si basinosii chimici au ceva aparat de testare. Merge cu argint lichid si il foloseste doar bolovanul ala de nu a trecut la bac.