Anunțul a fost făcut de președintele instituției într-o conferință de presă. La semnarea contractului a fost prezent și Călin Roman, directorul Erbașu Transilvania.
[eadvert]
Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative.
Compania Construcții Erbașu a câștigat licitația lansată de Consiliul Județean Bihor în luna octombrie a acestui an. Dreptul de superficie se constituie pe o perioadă de 25 de ani. Investitorul va plăti o taxă de 7,5 euro/mp/an, echivalentul a 187,5 euro/mp/25 ani. În total, contribuția plătită Consiliului Județean Bihor pentru întregul amplasament în cei 25 de ani se ridică la 746.437,5 euro.
„Din această zi începe practic perioada pe care compania o are la dispoziție, conform contractului, să demareze partea de proiectare, să finalizeze în șase luni proiectul tehnic și apoi să obțină avizele și autorizațiile necesare. Foarte probabil în toamna anului viitor vor începe lucrările de construcție a hotelului pe terenul Consiliului Județean Bihor, situat în spatele Muzeului Țării Crișurilor”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Hotelul va fi o investiție privată. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălțime demisol+parter+7 etaje, construită pe o suprafață de 1.280 mp. Capacitatea maximă de cazare va fi de 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto și pietonal, o parcare auto cu 18 locuri și spații verzi.
Investiție în patru faze
Prima fază a proiectului prevede realizarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiții, în termen de maxim 6 luni de la punerea la punct a contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obținerea Autorizației de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentației tehnico-economice.
A treia etapă presupune demararea construcției, în termen de maxim 1 lună de la data obținerii Autorizației de construire. Ultima fază prevede finalizarea investiției într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizației de construire.
Trimite articolul
XAdevarul e ca era maaaaaaaaare nevoie de (inca) un hotel in oras.
Eu personal nu mai puteam dormi de ani buni din cauza ca nu avem acest hotel.
Dar acum s-a rezolvat problema, o sa avem hotel, si va fi extraordinar de bine.
Desigur, dupa cum stim, salariile din domeniul hotelier sunt de departe cele mai mari de pe planeta, asa ca de pe urma hotelului o sa creasca spectaculos nivelul de trai in oraselul multidezvoltat.
Adevarul este ca nu se mai putea asa, sa planga turistii americani cu capul pe valize ca nu gasesc camere libere.