Aproape 200 de medici de familie din Bihor, adică mai mult de jumătate din numărul lor total, au fost puşi la zi cu ultimele informaţii despre managementul bolnavului pre şi post-operatoriu.
La un simpozion organizat joi de Spitalul Pelican Oradea, la Hotel Ramada, doctorii de la această specialitate medicală au adus informaţii, preţ de mai multe ore, despre modalităţi de îngrijire a bolnavului înainte şi după operaţii chirurgicale.
Trebuie colaborare
Întâlnirea a fost susţinută datorită faptului că medicii specialişti de la spitalul orădean pun mare accent atât pe pregătirea bolnavului înainte ca acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale, cât şi pe recuperarea lui rapidă după ce a fost operat.
Însă aceste realizări sunt obţinute în totalitate dacă există o colaborare între medicii specialişti şi cei de familie. De aceea, organizatorii au subliniat de-a lungul simpozionului importanţa colaborării medicilor de familie cu medicii specialişti pentru managementul pacientului pre şi post-operator.
Numărul mare de medici de familie prezenţi a reflectat interesul acestora pentru îngrijirea ca la carte a pacienţilor ce suferă intervenţii chirurgicale.
La simpozion au fost dezbătute teme ca Dificultati de respiratie la copii. Adenoidita cronică.Tratament medicamentos, tratament chirurgical, despre evaluarea riscului cardiovascular perioperator în chirurgia noncardiacă, despre fracturile şoldului, metode de diagnostic (clinic şi imagistic), dar şi monitorizare şi îngrijire a nou-născutului cu patologie- resuscitare neonatală, terapie respiratorie, nutriţie parenterală totală.
S-au dezbătut şi teme ca tratamentul multimodal al litiazei reno-ureterale sau apendicectomia şi colecistectomia laparoscopică, dar şi despre cancerul tiroidian ori retinopatia diabetică şi degenerescenţa maculară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!