Anchetatorii nu au precizat dacă și ce acuzații i se aduc acestuia, dar au anunțat că, legat de acest caz, descinderi au fost făcute și la două spitale din București.
[eadvert]
Potrivit unui comunicat al DNA, perchezițiile sunt făcute ”într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT”.
Ioan-Cristian Purice a fost detașat temporar, pe șase luni, în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor printr-o decizie din luna martie a acestui an, luată de fostul premier Nicolae Ciucă. Pe 30 septembrie, detașarea a fost prelungită cu alte șase luni, până în martie 2024, de actualul prim-ministru, Marcel Ciolacu, arată HotNews.
17 terenuri cumpărate în doi ani
În 2017, Purice era vicepreședinte ANAF (DGAF) și director de cabinet. Pe atunci, avea trei terenuri de aproximativ 6.000 de metri pătrați în Oradea și un credit la OTP Bank de 200.000 de lei, luat pe 30 de ani, arată sursa citată. În 2021, în declarația de avere ca inspector în cadrul Direcției Generale de Integritate, detașat la Ministerul Agriculturii, mai apare un teren (moștenit) și un nou credit de 400.000 de lei, pe 20 de ani.
În schimb, potrivit declarației de avere depusă în vara lui 2023, Ioan-Cristian Purice a cumpărat în ultimii doi ani 17 terenuri de peste 18.000 de metri pătrați.
Același document arată că în 2022 a câștigat peste 138.000 de lei, dintre care 86.825 de lei ca Secretar General Adjunct în Ministerul Finanțelor și 51.796 de lei, ca director de cabinet la Ministerul Agriculturii. La aceste sume s-au adăugat 70.000 de lei obținuți anul trecut din chirii.
Trimite articolul
XNoah, ce vreti ??
A invațat ceva de la Puiu Lascau, cand a fost ăsta din urma seful Finantelor Bihor.
Ca la un moment dat auzeam pe cineva ca la primit la notariat sa intăbule pe careva dintre membrii familiei cel de al 59 -lea apartament achizitionat.
La Finante ajungeau apartamentele ipotecate a unor oameni care incercau sa faca o mica afacere, se imprumutau pe la banci, afacerea nu reusea, omul falimenta, banca si statul il executau silit iar apoi apartamentul, terenul sau casa erau vandute la prețuri nesimțit de mici in tit felul de mascarade de licitatii despre care stiau doar un cerc restrans de oameni.
Licitațiile aveau interpusi organizati care aveau la capăt omul cu banii.
Adica pe seful finantelor.
Care platea si le “grebla”.
Apoi le inchiria.
Deci…., asa cum a putut sa faca Puiu Lascau prin anii 2000 chestia asta, tot asa s-a gandit si dobitocul ăsta.
L-a avut ca idol probabil.
Doar ca vremurile se mai schimba, iar ceea ce se putea candva, azi este mult mai greu de realizat.
La vremuri noi, oameni noi !
Nu …tot noi !! Cum.erau atunci obisnuiti.
Ca asta le era deviza atunci.
La vremuri noi, tot noi!
Adica inainte fisti securisti sau comunisti, dupa 1989, oameni politici sau functionari cu scaune grele .
Cei ce sunt mai in varsta pe pamantul ăsta stiu cu siguranța despre ce povestesc.
E timpul doar sa va aduceti aminte, ca tot suntem in preajma zilelor de decembrie in care comemoram atația oameni morti degeaba in decembrie 1989.
Sa le fie țarana usoară.
Iar infractorii la temniță.