Seria a IV-a a biletelor de tratament oferite prin Casa Naţională de Pensii aduce pentru bihoreni bilete de trament şi în alte staţiuni balneoclimaterice decât ale casei. Potrivit informaţiilor primite de la Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor, pentru această serie, începând cu data de 05.04.2015, Bihorului i-au fost repartizate suplimentar 107 de bilete de tratament. „Biletele sunt pentru următoarele staţiuni: Amara, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Geoagiu, Govora, Mangalia, Moneasa, Olăneşti, Pucioasa, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Stâna de Vale, Techirghiol, Tinca, Tuşnad, Vatra Dornei”, ne-a informat directorul executiv al CJP Bihor.
Aceste bilete se adagă celor 105 bilete de tratament alocate pentru aceeaşi serie în unităţile proprii ale Casei Naţionale de Pensii din staţiunile: Buziaş, Covasna, Olăneşti, Moneasa, Băile 1 Mai, Geoagiu.
Biletele se pot ridica de la sediul instituţiei, zilnic, de luni până joi între orele 8:00 -15:00, iar vineri între orele 8:00-14:00.
Pentru cine se întreabă de ce lipsesc unităţile din Băile Felix, Leontin Tîrle a precizat că acestea sunt în procedură de contestare, apărând o nouă societate comercială pe lângă SCT Felix şi Sindicate.
Tratament doar cu cardul
Beneficiarii biletelor de tratament trebuie să-şi activeze cardul de sănătate înainte de a pleca în staţiune. Conform prevederilor HG nr.49/2015 pentru modificarea şi completarea HG nr.900/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, începând cu data de 01.02.2015 în sistemul de asigurări sociale de sănătate se utilizează cardul naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale.
„În contextul atât a apariţiei acestui act normativ, precum şi a obiectivului declarat de către Casa Naţională de Pensii Publice privind recuperarea capacităţii de muncă prin tratament balnear, se aduce la cunoştinţa solicitanţilor de bilet de tratament faptul că la prezentarea acestora în staţiune este obligatoriu să prezinte cardul de sănătate activat de către medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia. Neprezentarea sau neactivarea cardului naţional de sănătate generează imposiblitatea efectuării procedurilor de tratament balnear”, a declarat directorul executiv al CJP Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!