Bodog a informat despre faptul că va mai fi alocat 1 milion de lei pentru ultimele echipamente ce mai trebuie aduse la viitorul Centru Oncologic care va funcţiona în cadrul Spitalului Municipal dr. Gavril Curteanu. Pentru lucrările de la secţia de neuropsihiatrie – pavilionul 1 – au fost alocate de la minister 2 milioane de lei. Florian Bodog a mai anunţat că Oradea va avea, în premieră, şi un aparat RMN (rezonanţă magnetică nucleară), la Spitalul Judeţean. „Indiferent cine a fost ministru, de fiecare dată s-a cerut un RMN pentru Spitalul Judeţean şi iată că acum se urmează acest vis. S-a început deja procedura de achiziţie a aparatului”, a declarat secretarul de stat Bodog, informând că s-au alocat 5 milioane de lei noi pentru cumpărarea acestui aparat.
Dr. Bodog a amintit şi de computerul tomograf adus la Spitalul Judeţean printr-un program Hu/Ro, iniţiat de el atunci când manageria spitalul. „S-au alocat bani pentru finalizarea sediului Ambulanţei Bihor, acum două luni, astfel încât lucrările pot intra în linie dreaptă şi acolo”, a fost un alt anunţ făcut de oficialul de la minister, precizând că e vorba despre circa 2 milioane de lei.
O altă veste bună este redeschiderea Spitalului din Ştei. Dr. Bodog spune că s-a vorbit cu cadrele medicale, pentru a se întoarce la Ştei şi că spitalul va putea fi redeschis de luna viitoare. Însă contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi reluat abia de la anul, a precizat dr. Bodog. În legătura cu Casa, secretarul de stat are o veste bună pentru spitale. Se vor da banii pe care îi aşteaptă furnizorii spitalelor. „Cazurile contractate vor fi plătite la zi până la începutul săptămânii viitoare”, a arătat dr Bodog.
Locuri în plus la facultate
În acelaşi timp decan la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul U.Oradea, dr. Bodog a vorbit şi despre veştile bune pe care această facultate le-a primit recent. E vorba despre suplimentarea locurilor pentru studenţi. „Pentru prima dată Oradea a beneficiat de această suplimentare pe ultima sută de metri. Acest lucru se datorează colegilor mei, care au pregătit dosarul pentru ARACIS şi au realiza salturi calitative în procesul de învăţământ, în modul de abordare a lucrurilor şi organizarea laboratoarelor”, a ţinut decanul-secretar de stat să-şi laude colegii.
În urma vizitei ARACIS, FMF Oradea a prim 35 locuri în plus la stomatologie, 40 la medicină dentară şi 50 la masterat, în condiţiile în care la momentul vizitei ARACIS facultatea nu mai avea acreditat masterul, potrivit noii legi. De altfel, s-au primit şi 25 de locuri bugetate la masterat, de care FMF nu dispunea, nemaiavând acreditare pentru masterat.
„Vom avea un master internaţionalizat, pe relaţia bilaterală cu Universitatea din Debreţin. Vor veni cadre didactice de acolo. Ei au fost încântaţi să colaboreze cu noi pe acest masterat – managementul afecţiunilor aparatului locomotor. Adică recuperare”, a spus Bodog, care vrea ca, plecând să le acest master, Oradea să-şi reacrediteze un master pe sănătate publică. „E un pas foarte bun pentru Facultatea de Medicină. Timp de cinci ani suntem acreditaţi”, a ţinut să spună secretarul de stat Bodog.
Citiți principiile noastre de moderare aici!