Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” a găzduit „seara privighetorilor”, o nouă ediție a proiectului „Bijuterii muzicale” unde studenții de la canto și-au etalat vocile impunătoare.
„Așa eram de emoționată, pentru că fiecare moment în parte este unul foarte dificil. Toți s-au descurcat excelent. Sunt niște studenți merituoși, care evoluează considerabil de la an la an” spunea cu mândrie Agneta Marcu.
Este vorba de soliștii vocali Larisa Ștefan, Elena Carmen Pop, Norbert Aronescu, Rebecca Astrid Mitrașcă, Valentina Pușcaș, și Antal Zsuzsanna și de instumentiștii Ana-Ruth Maior, Camelia Matei, Varady Henrietta și George Rizea (toți pianiști), precum și violonistele Ramona Chiș și Filomena Giordano FILOMENA (de la clasele prof. Lavinia Craiu (lect.univ.dr. La Oradea și Berlin), Theodore Coresi (conf.univ.dr. La Oradea și Viena) și Andrada Ciupeiu (asist.univ.dr. la Oradea). Pe lista programului au figurat bijuterii ale autorilor: Antonio Vivaldi, W.A. Mozart, Gioachino Rossini, Franz Liszt, Ciprian Porumbescu, Sabin Drăgoi, Tiberiu Brediceanu, Robert Schumann, Xavier Montsalvatge.
Evenimentul este inițiativa Asistentului Universitar dr. Tudor Ciupeiu, cu susținerea lui Aurel Chiriac, directorul Muzeului Țării Crișurilor, în colaborare cu Facultatea de Arte.
Concert la filarmonică
Marți, 24 mai, la filarmonica Oradea s-a pus în scenă „L elisir d amore”. Melodrama îl aduce în centrul atenţiei pe Nemorino, un țăran sărac, tânăr, îndrăgostit şi cu puţină experienţă de viaţă, care crede în iluzia unui medicament care i-ar putea rezolva dragostea pentru Adina, o tânără bogată.
Acest medicament minune, se dovedește a fi într-un final doar o simplă sticluță cu vin. Este o poveste emoționantă și plină de umor pusă în scenă cu multă ambiție și veselie de studenții de la Facultatea de muzică împreună cu ansamblul clasei de operă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!