Consiliul Județean se află în faza construirii bugetului pentru acest an, având loc consultări pe această temă între conducerea CJ și instituțiile subordonate. Din alocarea totală de 672,5 miliarde de euro pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR) la nivelul UE, România poate beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro, compuse din 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi și 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.
[eadvert]
Propunerea la nivel european este ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022.
„Începând din lunile mai-iunie vom veni în sprijinul dumneavoastră, vom identifica oportunitățile de finanțare, mai ales că veniturile noastre proprii sunt diminuate din cauza pandemiei. În acest caz, singura șansă de dezvoltare o reprezintă aceste fonduri nerambursabile. Sugestia mea este ca fiecare instituție să urmărească aceste finanțări și să identifice proiectele pe care le-ar putea implementa. Consiliul Județean va asigura cofinanțarea. Rugămintea mea este să avem grijă și cu cheltuielile de funcționare”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal, în cadrul unei întâlniri cu cei vizați.
Dincolo de bugetul propriu, CJ asigură fonduri pentru Aeroport, drumuri județene, Centrul Militar, ISU Crișana, diverse asociații de dezvoltare intercomunitară, 6 instituții de învățământ special, 6 instituții de cultură, inclusiv teatrele și Muzeul Țării Crișurilor, DGASPC Bihor și 2 unități de asistență medico-socială.
Iohannis, detalii despre sumele ce vor ajunge la sănătate și educație prin PNRR
Trimite articolul
Xio vad ca doar Oradea se devolta. restul praf si pulbere! saracii tarani vin sa devolte oradea, iar cociocul lor ramane la fel ca acum 30 de ani!
-
Nici Oradea din pacate nu se dezvolta cum trebuie, aici vin firmede mana a doua, cu salarii mizere, toate firmele de top, cele care se ocupa cu dezvoltatre, cercetarea , sediile de firme mari au mers in Cluj si Timisoara, tot IT-ul e acolo. Nimic nu se face pt o Universitate puternica, fara asta suntem condamnati sa ramanem prosti si saraci, nimeni nu vine, ma refer la firme mari aici, ca nu are de unde recruta specialisti. Calitatea vietii in oras e slaba fata de Cluj, nu avem nici ca oras puterea economica. Aici se vede in aeroport ca nu avem curse, nimeni nu vine aici pt cei care merg in concediu sau de doua ori pe an la munca si inapoi. In Cluj aproape toti ce zboara sunt cei in interes de serviciu de la firme, studentii, cei cu salarii mari care zboara saptamanal, si zboruri de afaceri. In acest domeniu nu face nimic primaria, plus ca nu avem evenimente, festivaluri, sport, nimic, zero barat. Degeaba ne lamentam ca avem betoane si se fac blocuri, si in Cluj s-au facut de 20 de ori atatea blocuri, ei deja isi fac metrou, care inseamna o puternica lovitura de imagine si renume. Noi nu degeaba sunt in coada la capitolul salarii, s tot acolo vom ramane.
-
M-am mutat de 5 ani in Cluj, nu se compara cu Oradea, inclusiv oamenii sunt altfel, se vad cei 150mii de oamenii cu facultate, ai alte posibilitati aici, si cine are o afacere merge mult mai bine ca in Oradea. Toti ce se muta aici aleg orasul pt viata de aici, ce iti ofera orasul, nu merg in Oradea pt ca are centura si Piata Unirii e renovata, si in Cluj se fac multe, dar mai de calitate. E trist pt Oradea ca nu incearca sa copieze modelul Clujului de dezvoltare.
-
Metroul se va face la pastele cailor, iar vii sa ne explici de metrou? Ce evenimente vrei sa ai in aceasta perioada? Nu imi spune că sunt în perioada asta, evenimente la Cluj… în rest, fiecare sta unde vrea, eu raman la Oradea, deși am avut ocazia să merg la Cluj, mie unul nu imi place în mod special acolo, si nici nu ma da pe spate…
-
Hai sa betonam, betonul aduce bunastare, sa curga betonul peste judet