„Vrem să introducem un mod benefic pentru sănătatea copiiilor de utilizare a acestor bazine. Ne gândim că introducând acest circuit al bazinelor didactice într-un proiect de sănătate, copiii să poată practica acest sport, iar personalul să fie plătit de Ministerul Sănătății, de cel al Educației. Modelul bazinelor construite în Bihor e similar cu cel din Ungaria și noi am văzut cum funcționează un astfel de model de succes la Létavértes. Astfel vom degreva și bugetele locale de la plata unor sume importante”, declară Iulian Balaj, primarul Șteiului, un primar care vine din lumea sportului și cunoaște fenomenul. Primarul Șteiului spune că proiectul a fost discutat și cu vicepreședintele CJ Călin Gal și că proiectul ar urma să fie extins la nivel național dacă are succes.
„Aceste bazine presupun costuri de operare de 7.000 – 8.000 de euro pe lună. Cele 7 primării beneficiare ale acestor proiecte vom depune o solicitare către Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului pentru o cofinanțare, pentru că noi, Beiușul, avem două bazine ca și celelalte primării, bazine pentru copii și adulți. Vom solicita un milion de lei. Este o sumă considerabilă pentru noi și de aceea o să depunem în acest sens o solicitare comună și pentru operarea lunară”, a explicat Gabriel Popa, primarul Beiușului în ultima ședință cu aleșii locali.
Trimite articolul
XSi la Oradea ?
Unul dintre copiii mei, nascut in 1977, pe cand era elev in clasa I-IV la Oltea Doamna clasa Inv. Moldovan, a facut orele de educatie fizica la bazin, toti copiii invatand sa inoate ! Si s-au dezvoltat fizic frumos . Era acum 38 de ani !
Chiar nu mai reusim sa refacem ceea ce a fost bun si la noi candva ?
-
ce sa faca?
aproape de 2 ani se chinue cu rehabilitarea bazinului olimpic.
RUSINE