[eadvert]
Ajuns la cea de-a IX-a ediție, festivalul D’ale Porcului revine la ERA Park Oradea cu întreceri în tăiatul și pregătitul porcului, dar și cu un concert folcloric extraordinar.
Evenimentul se va desfășura în 3 și 4 decembrie, între orele 8 și 18.30, într-un cort amenajat în parcarea centrului comercial din Calea Aradului nr. 62 și va aduce în fața gurmanzilor mai multe concursuri.
Ca de obicei, ziua de sâmbătă este dedicată competiției între comune. Reprezentanții localităților din Bihor vor primi carcase de porc din care vor pregăti preparate tradiționale – precum toroș, cârnați și caltaboși – ce vor putea fi achiziționate de vizitatori pe bază de tichete.
Pe parcurs vor avea loc și degustări de mâncăruri și de pălincă, respectiv demonstrații de artă culinară, iar între orele 10.30 și 10.40 va fi lansat și un imn al festivalului, de către Văru’ Săndel și echipa D’ale Porcului. De la ora 16, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de un recital al lui Văru’ Săndel și al prietenilor săi.
Duminică, distracția o ia de la capăt, sub sloganul „Bihorul petrece”. Cea de-a doua zi a festivalului va cuprinde noi demonstrații culinare, făcute de profesioniști.
Între orele 16-18, pe scena din parcare vor urca artiștii din Orchestra Rapsodia Bihoreană, Cornel Borza și mulți alții, într-o atmosferă cu multă voie bună. Invitat special va fi interpretul Tinu Vereșezan.
Pe parcursul ambelor zile, cei care vor trece pe la ERA Park Oradea vor putea vizita și Târgul de produse locale „FAIN DINing Bihor”.
Vă așteptăm cu drag!
Găsiți mai jos PROGRAMUL evenimentelor. Acesta ar putea suferi mici modificări.
SÂMBĂTĂ – 3 decembrie (BIHOR)
08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale
08.00-08.30 Degustare pălincă – CONCURS
10.00-10.30 Deschidere festivă
10.30-10.40 LANSARE IMN (Văru’ Săndel & Echipa D’ALE PORCULUI)
10.40-11.30 Demonstrație-record STAR STONE
11.30-12.30 Degustare toroş – CONCURS
12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS
13.30-14.30 Degustare preparate speciale – CONCURS
14.30-16.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE
· chef Ciprian NICOLESCU (Comtim)
· chef Mircea GROZA (Poveștile socăciței)
· chef Nina RUS (Dezlegare la pește)
15.00-16.00 SPECTACOL DE DANS ȘI MUZICĂ: ASOCIAȚIA „FOLCLOR FĂRĂ FRONTIERE”
16.00-18.00 SPECTACOL DE DANS: Darius MABDA – CÂȘTIGĂTORUL „ROMÂNII AU TALENT” 2022; RECITAL: VĂRU’ SĂNDEL
18.00-18.30 Festivitate de premiere
DUMINICĂ – 4 decembrie (ROMÂNIA)
08.00-18.30 Târg de produse tradiţionale
08.00-08.30 Degustare țuică/ pălincă – CONCURS
12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS
13.30-14.30 Degustare preparate specifice/ speciale – CONCURS
14.30-15.00 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE
15.00-16.00 RECITAL: NATY LOVES MONDAY
16.00-18.00 RECITAL: Ansamblul folcoric „Nuntașii Bihorului”, Orchestra „Rapsodia Bihoreană” (dirijor prof. Liviu BUȚIU), Grupul vocal „Lioara”, Teodora ȘANDRU, Florica RUJA, Ioana URS, Cornel BORZA – TINU VEREȘEZAN
18.00-18.30 Festivitate de premiere
PARTENER GOLD: COMTIM
PARTENER SILVER: STAR STONE
SPONSORI: Panebo, Pită Lugaș, TEC (Tableware Excellence Center), Ria Do Trading, Complex President Băile Felix, Mobexpert, Komfort Wood, Europlast, Inox Line, ManagEvent, LaCajaChina România, OK Clean, Dol Guard, RER, Sapient Group, Hotel Continental Oradea, Solina, Phenalex, Bioten
Băuturile oficiale „doboRÂT” sunt produse de: BERS NOVA (bere), FAMILIA DARABONT (vin), TRĂMUȚA (pălincă)
Cu sprijinul: ERA Shopping Park Oradea, Instituției Prefectului – Județul Bihor; DSVSA, DSP, ISU, IJJ, IPJ Bihor; Primăriei Oradea, Crucii Roșii Bihor
Advertorial CH 17718
Citiți principiile noastre de moderare aici!