Centrul Internațional de Natație și Agrement este o altă propunere care ar urma să valorifice potenţialul Bihorului.
Dezvoltarea coerentă, dinamică și unitară a judeţului Bihor a avut de multe ori de suferit datorită lipsei de colaborare și consens între factorii importanți, decizionali ai județului nostru.
„În acest context, Federația Patronilor Bihor (FPB) va propune Forumului Organizațiilor Patronale (FOP) elaborarea unui memorandum, un angajament pe termen mediu și lung al tuturor jucătorilor importanţi, politici, economici, sociali, educaţionali în scopul realizării unui consens al progresului economic al zonei noastre. FPB, membră a FOP Bihor, susţine realizarea memorandumului propus cu toţi factorii importanţi implicaţi în evoluţia economică, socială, culturală şi spirituală a judeţului Bihor”, spune Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.
În urmă dezbaterilor din cadrul Colegiului Permanent al Federaţiei s-au conturat câteva propuneri privind direcţiile majore care ar trebui să fie acceptate de toţi semnatarii memorandumului şi pe care FOP Bihor le va centraliza pentru studiu şi de la cei care se vor alătura demersului.
„După ce FOP va analiza şi celelalte propuneri ale membrilor semnatari ai Acordului de Parteneriat, se va stabili forma finală pe care o vom propune spre analiză tuturor celor care vor accepta semnarea memorandumului”, spune Ioan Lucian.
Propunerile FPB se concentrează pe următoarele direcţii: realizarea infrastructurii rutiere din Bihor, învăţământ dual, turism, parcuri industriale, sală polivalentă de cel puţin 5000 locuri, crearea unui veniment regional de importanță europeană care să scoată în evidență potențialul bihorean şi transformarea Bihorului în judeţul cu cea mai mare mobilitate electrică. „Ne dorim ca Bihorul să devină primul județ cu cea mai mare mobilitate electrică, cea mai mare capacitate de producție a energiei verzi, județul cu toate drumurile asfaltate și complet racordat la infrastructura modernă (canalizare, internet, apă curentă) și … un vis frumos, primul județ cu cei mai puțini fumători”, spune Ioan Lucian.
PROPUNERILE FPB :
Realizarea infrastructurii rutiere:
– Finalizarea lucrărilor la DN 76 pe tot traseul Oradea – Deva, un drum foarte utilizat de firmele de transport și de majoritatea agenților economici
– Demararea lucrărilor la centura ocolitoare a orașelor Beiuș – Ștei pentru fluidizarea traficului și pentru reducerea riscului de accidente rutiere
– Continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, tronsonul Borș-Suplacu de Barcău, cu începere de la Borș spre Suplac pentru a beneficia cât mai repede de conectarea de pe teritoriul României cu rețeaua de autostrăzi din Europa
– Demararea lucrărilor la Centura ocolitoare a orașului Aleșd pentru a decongestiona circulația pe traseul actual al E60
– Demararea proiectului pentru Drumul Apusenilor, drum ce ar aduce firmelor de turism multe beneficii pentru valorificarea imensului potențial turistic al Munților Apuseni
– Demararea lucrărilor la Centura ocolitoare a orașului Oradea ce urmează a face legătura cu viitoarea autostradă în zona Biharia.
Învăţământul dual:
– Implementarea învăţământului dual cu scopul asigurării forţei de muncă calificată în parcurile industriale ale judeţului și nu numai.
Turism
– Valorificarea potențialului turistic montan și balnear al jud. Bihor
Parcuri industriale în jud. Bihor
– Realizarea de noi parcuri industriale în județ, în localitățile Tileagd, Beiuș, Săcuieni
Realizarea unei Săli Polivalente de minim 5000 de locuri
Realizarea unui eveniment regional de importanță europeană care să scoată în evidență potențialul bihorean (de exemplu, Centrul Internațional de Natație și Agrement)
Citiți principiile noastre de moderare aici!