Peste 58.000 de bihoreni muncesc pe salariul minim pe economie. Potrivit datelor obținute de Ziarul Financiar de la Inspecția Muncii, 58.235 de angajați bihoreni sunt încadrați cu salariul minim pe economie, fie el 2.300 de lei (43.202 angajați), 2.350 de lei – salariul minim pentru persoanele cu studii superioare (3.997 de angajați) sau 3.000 de lei – salariul minim în construcții (11.036 de angajați).
[eadvert]
Cu această cifră, județul Bihor se clasează pe locul trei la nivel național în funcție de contractele de muncă înregistrate în REVISAL, după București – Ilfov și Timiș. Pe de altă parte, în Bihor, 2.588 de persoane au salariul de încadrare de 10.000 de lei sau mai mare.
Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, pune acest fapt pe seama valorii adăugate reduse a muncii pe care o practică acești angajați.
„Angajatorii au ales Bihorul ca și destinație de investiții pentru salariile mici care erau aici, pentru locurile de muncă cu calificare redusă. Pentru a avea salarii mai mari, avem nevoie de investitori care să ofere locuri de muncă unde să se producă valoare adpugată mai mare, ingineri, tehnicieni, etc.”, este de părere directorul executiv al AJOFM Bihor.
La nivel național, din cele circa 5,5 milioane de contracte de muncă înregistrate în REVISAL, aproape 1,58 de milioane sunt cu salariul minim pe economie. În contrast, doar 236.787 dintre salariați câştigă lunar peste 10.000 de lei brut. Cel mai mare număr de salariați cu salariul brut de 10.000 de lei sau mai mare se înregistrează în Bucureşti – 127.232 de contracte înregistrate, Cluj – 20.458, Timiş -14.841, Ilfov – 9.755 şi Iaşi, cu 7.099 de salarii brute de 10.000 de lei sau mai mari
Potrivit datelor obținute de ZF de la Inspecția Muncii, salariul minim brut pe economie a crescut la 2.300 de lei în ianuarie 2021, astfel că oamenii primesc 1.386 de lei „în mână”, cu 40 de lei mai mult decât în 2020. În 2021, tariful orar creşte la 13,583 lei pe oră de la 13,327 lei/oră în 2020 pentru un program complet de lucru. Din totalul contractelor de muncă plătite cu salariul minim, 1,14 milioane erau înregistrate cu valoarea salariului minim brut pe economie de 2.300 de lei, 115.290 de contracte sunt pe salariul minim brut de 2.350 de lei, iar 320.726 de contracte de muncă aveau o valoare a salariului lunar brut de 3.000 de lei.
Trimite articolul
XN-are cum🤣🤣🤣,fake news!🤣🤣🤣
in sfarsit un top care corespunde cu realitatea, nu unul comandat de primaria Oradea 🙂
Iaca si Timisul e pe un loc inaintea noastra la salarii minime .
Si tot vedem comentarii postate de Adi , Cornel , etc…. , ca in Oradea si Bihor sunt salarii mici .
Acum , dupa acest clasament , iaca si Timisul prezent .
Deci …. , ce tot o dam cu exemplele ?
-
si la salariul mediu unde e Timisul? Normal ca e cu mai multe salarii minime pt ca are si populatie mai mare si sunt mai multi angajati. Vai tare te bucuri ca suntem cu salar minim.
-
In Bihor sunt 2000 cu slar peste 10mii in Cluj sunt 20000 cu salar peste 10mii, si ne miram de ce nu merge aeroportul, taximetria, afacerile. Asta ce iti spune ca in Cluj sunt de 10 ori mai multe salarii mari???
-
Stii ce trebuia sa spui Babu, nu vrem salarii mari ca avem betoane.
De cel puțin 15 ani Bihorul este în acest top. Nu e nici o noutate. Mare știre.
-
Si peste 15 tot asa vom fi, ca numai muncitori la banda avem si manipulanti de marfa, firmele mari ne ocolesc
Sunt două, trei firme cu familiile lor care câștigă.
Sunt competenți, zic ei :
https://stirioradea.com/2020/09/24/oradea/clanul-birta/
-
👍
-
Ce publicație e aceasta la care face trimitere linkul? Cine o finanțeaza și cu ce scop? Pare mai degrabă un blog de editoriale bilunar decât site de știri, iar după ratingul de trafic nu pare atât de citit încât să merite atenție jurnalistică.
“Pentru a avea salarii mai mari, avem nevoie de investitori care să ofere locuri de muncă unde să se producă valoare adpugată mai mare, ingineri, tehnicieni, etc.”, este de părere directorul executiv al AJOFM Bihor.”
Din tot articol aceasta propozitie e cheia articololui… Multumim lui Bolojan and Co ca se atrage numai firme in cele 3 EBP ca ei platesc taxe pt primarie pentru terenul respectiv, constructia, etc, dar pt ei nu conteaza ca firmele aste dupa aceea platesc oamenii pe salarii minime. Si dupa aceea face parteneriat cu ei, da reducere pt firmele respective si mai mare ca sa ajuta elevii cu practica cei care merg la Saguna / Vuia ca sa mearga si ei sa lucreze dupa aceea pe salarii mizerabile…
ALOO, investiti in universitate, scoli cu renume si atrageti firme serioase, Clujul are o universitate buna care a atras sute de firme mai ales in domeniul IT dar nu numai, noi avem 2 facultate cu domeniul IT una mai slaba ca celalalt, termina stundentul la facultate stand la cursuri unde n-a invatat nimic ce cere piata, Facultatea de medicina si mai rau, nu poti sa treci anumite examene pana nu dai 200 euro pt profesor, tariile din vestul Europei nici nu te angajeaza daca vede ca ai terminat in Oradea.
Dar ce fain arata centrul orasului, atragem anual cam 5000 de turisti, dar cetatenii sa plateasca aproape in fiecare an o taxa si mai mare ca noi betonam totul, nu conteaza ca majoritatea cetatenii n-au salariu ca in alte parte a tarii…
Mie e cam rusine ca suntem in vestul tarii, toata lumea “se lauda” ca aici se poate, dar ceea ce conteaza pentru a trai aici, adica salariul, e mizerabil datorita conducatorii judetului / orasului si a firmelor pe cei care atrage orasul… Tot ce a zis Bolojan a fost doar o vorba ca ascunde realitatea, vine ca ajuta domeniul IT, ca daca vine o firma aici primeste 50.000 de euro… cei aceea pentru o firma din domeniu? lunar plateste mai mult pt salarii daca are deja 3 salariati… nici nu a venit de atunci nicio firma serioasa… asa bine vrea conducatorii nostrii sa fie bine pentru noi… dar betonam tot orasul, si trotuarele ce au fost reabilitate in urma cu cativa ani (ex Cantemir) ca sa aiba firmele de casa din constructii de lucru, in rest…
Salarii minime, amenzi maxime!