Fostul viceprimar a depus jurământul, joi, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în sala mare a Instituției Prefectului județului Bihor, pline ochi de invitații care au luat parte la eveniment.
„Mi-am propus mereu același obiectiv în funcțiile publice: calitatea serviciilor pentru oameni. Indiferent că suntem demnitari sau funcționari publici, trebuie să livrăm mereu o calitate bună a serviciilor. Doar așa putem să ne dezvoltăm ca societate și ca țară“, a declarat Dragoș după depunerea jurământului.
Obiectiv clar
Acesta a continuat spunând că este conștient de complexitatea și de responsabilitățile ce vin odată cu preluarea acestei funcții, mulțumindu-i, totodată, fostului prefect pentru buna colaborare din acest mandat.
„Doresc a-mi începe mandatul cu un spirit de colaborare onest și o comunicare pro-activă în relațiile cu toate instituțiile, așa cum am făcut-o și în mandatul de viceprimar al municipiului Oradea.Voi căuta să asigur continuitate în materie de rigoare și performanță pentru binele bihorenilor. Este atitudinea pe care o aștept din partea tuturor partenerilor instituționali, indiferent de locul în care își desfășoară activitatea. Voi avea un obiectiv clar: administrație performantă pentru dezvoltarea accelerată a județului nostru și oferirea de servicii d calitate tuturor bihorenilor“, a mai spus noul prefect.
Marcel Dragoş, în vârstă de 52 de ani, este de patru ani viceprimar la orașului Oradea, iar înainte a mai ocupat funcții de conducere. Inginer topograf de meserie, Dragoș a mai fost şef la Oficiul de Cadastru Bihor (OCPI), director executiv adjunct la Administrația Imobiliară Oradea (AIO), șef serviciu cadastru la PMO. A absolvit Facultatea de Protecția Mediului, profilul Geodezie, specializarea Cadastru.
„A fost o onoare pentru mine această funcție“
Numirea vine la câteva zile după ce fostul prefect și-a anunțat retragerea din funcție pe motiv că își dorește să candideze la Parlament, legislația electorală în vigoare, nu îi permite unui prefect sau subprefect să candideze la alegerile parlamentare decât dacă renunță la funcție cu cel puțin 50 de zile înainte de data alegerilor.
„Eu îmi dau demisia cu o sută de zile înainte tocmai pentru a da posibilitatea noului prefect să se adapteze funcției și să facă față noilor provocări, să se pregătească pentru următoarele alegeri, să înțeleagă mecanismele administrative, pentru că deși este în domeniu, e bine să se obişnuiască cu instituția, cu colaborarea cu primăriile, cu celelalte instituții, adică să nu intre frontal în perioada de alegeri”, a declarat Dumitru Ţiplea, citat de Agerpres.
După ce i-a predat ștafeta lui Dragoș, Țiplea le-a mulțumit colegilor din cadrul instituție dar și colaboratorilor din celelalte instituții ale județului.
„Le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat onoarea să am o colaborare și o coordonare în aport cu dânșii. Puteți fi siguri că, orice problemă veți avea în continuare, voi încerca să sprijin. A fost o onoare pentru mine să fiu prefectul județului Bihor“, a declarat Dumitru Țiplea.
Dumitru Țiplea are 49 de ani și a fost numit prefect de Bihor în decembrie 2019. Țiplea este absolvent la Facultății de Educație Fizică și Sport, cu licență în kinetoterapie, al Facultății de Științe Socio Umane, cu licență în psihologie, și al Facultății de Teologie Ortdoxă, cu licență în teologie pastorală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!