Între 6 și 8 martie 2018, el a forțat șase autoturisme parcate în oraș, din care a furat diferite unelte, printre care motofierăstraie și rotopercutoare. Ulterior, bihoreanul a vândut bunurile furate unor persoane sau le-a amanetat. Prejudiciul total calculat de anchetatori a ajuns la 47.000 de lei.
[eadvert]
Pe parcursul anchetei, polițiștii au aflat că în noaptea în care a comis cele mai multe furturi – 7/8 martie 2018 -, Șandru a venit de la Oradea până în Zalău și s-a întors în Bihor cu toate bunurile furate. Chiar dacă bărbatul nu a recunoscut faptele, datele de telefonie mobilă au demonstrat traseul parcurs în acea noapte. În plus, amprentele lui au fost găsite pe un autoturism, iar toate spargerile au avut același tipar și au fost comise aproximativ în același interval de timp.
Instanța a respins declarațiile lui Cristian Șandru, care susținea ba că l-a ajutat pe un individ să recupereze niște bunuri dintr-un autoturism, ba că aceeași persoană i-ar fi dat aceste produse contra unei sume de bani.
La pedeapsa de doi ani și jumătate de închisoare aplicată de Judecătoria Zalău a fost adăugat și un rest de 321 de zile dintr-o condamnare din 2016, dictată de Judecătoria Oradea, pentru șantaj. Atunci el a primit patru ani și șase luni de detenție pentru că, în 2012, alături de alți doi indivizi, l-a amenințat cu moartea pe un indian, student la Facultatea de Medicină din Oradea, și pe fratele acestuia. Cei trei au agresat victima și i-au dat un cartuș, pentru a-i demonstra că nu glumesc, cerându-i 20.000 de euro. Nici atunci Șandru nu și-a recunoscut faptele.
Sentința Judecătoriei Zalău a devenit definitivă în februarie 2022, iar pentru că nu a fost găsit, Cristian Samuel Șandru a fost dat în urmărire națională.
Un bărbat urmărit național, condamnat pentru furt calificat, identificat și încarcerat
Citiți principiile noastre de moderare aici!