Potrivit surselor bihon.ro, este vorba despre Petru Panc, cel care este cercetat și de polițiștii orădeni pe motiv că ar fi înscenat accidente rutiere pentru a obține nu mai puțin de 650.000 de lei de la firme de asigurări.
[eadvert]
În dosarul instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, Panc a fost audiat pe 13 iunie, fără a se lua vreo măsură față de el. În aceeași zi, polițiștii sibieni au făcut șase percheziții în Bihor (una la locuința lui Petru Panc din Biharia), Caraș Severin, Gorj și Hunedoara, într-un dosar de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.
„S-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare”, au transmis, la data descinderilor, polițiștii sibieni.
În cazul acestui dosar, au fost indisponibilizate până acum 18 autoturisme, două dintre acestea cu ocazia perchezițiilor de marțea trecută. Paguba estimată de anchetatori se ridică la 1,8 milioane de lei.
De asemenea, au fost reținuți patru bărbați din județul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, care au fost apoi arestați.
Cine este Petru Panc
Audiat de polițiștii sibieni în dosarul cu mașinile închiriate din străinătate și vândute apoi în România, Petru Panc este implicat și într-un alt caz pe care Poliția Bihor îl investighează. El este acuzat că, în perioada 2020 – 2022, ar fi înscenat peste 20 de evenimente rutiere, cu ajutorul mai multor persoane. Panc le-ar fi pus pe acestea să conducă autoturisme vechi și să lovească 23 de mașini scumpe, pe care le ducea apoi la atelierele unor cunoștințe ce emiteau facturi mult mai mari pentru asiguratori. În acest fel, susțineau anchetatorii, ”până în prezent, (…) asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor”.
Pe 3 ianuarie 2023 polițiștii de investigare a criminalității economice au făcut mai multe percheziții în Bihor în acest dosar. 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, au fost duse atunci la audieri. Printre acestea, Petru Panc, care a fost arestat pe 4 ianuarie, sub acuzațiile de înșelăciune privind asigurările în formă continuată şi participaţie improprie la fals informatic în formă continuată. Pe 6 februarie, bărbatul a fost trimis în arest la domiciliu și cercetat apoi în libertate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!