Oamenii legii au legitimat 4.482 de persoane și au verificat 283 de firme și mijloace de transport în comun. Acțiunile, în sistem integrat au vizat zonele publice aglomerate din județ (societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement), precum și în 161 de mijloace de transport, din care 96 de mijloace de transport public în comun.
„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 52.020 de lei. Dintre acestea, 148 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 27.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 10 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, a precizat comisar-șef Alina Fărcuța.
Amendă de peste 10.000 lei
Totodată, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
„Echipajele prezente în teren au aplicat 2 sancțiuni cu amendă în valoare de 800 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 7 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 5.220 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier”, a mai informat Fărcuța.
În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 11 decembrie, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 336 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 227 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 46 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 52 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 4 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, doi inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, un comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, un inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
[eadvert]
Trimite articolul
Xla cate amenzi se dau pentru a putea pensii speciale eu zic sa batem la uși la locatari cand deschid usa fara masca sa ii amendam si pe ei sa ne facem buget pentru pensii
Bravooo dragii noștri aleși pe care cândva v-am votat cu drag (Doamne cât am greșit atunci!!) prima dată ne lăsați fără locuri de muncă pentru a doua oară în acest an și apoi ne umpleți de amenzi. ” Vă mulțumim frumos dragii noștri ” Să vă dea Dumnezeu un Crăciun Fericit la fel de fericit cum l-ați făcut voi pentru mine și pentru alte atât de muuuuuulte persoane pe care le-ați lăsat din nou pe drumuri dar de astă dată în prag de Sărbători. Toată “stima” dragi aleși dar să nu uitați niciodată că, chiar dacă pe moment puterea de a ne distruge viețile este la voi ( ÎNCĂ)……ștampila e la noi
-
👍
Guvernul foamei -
👍