„Sistemul de supraveghere video a fost folosit în identificarea unor autori de infracțiuni reclamate inițial cu autori necunoscuți, în soluționarea unor evenimente rutiere, dar și în dirijarea echipajelor de poliție sau mixte în locațiile unde s-a constatat necesitatea intervenției acestora”, transmite municipalitatea.
Conform acesteia, în 2021 au fost identificați toți autorii infracțiunii de părăsire a locului accidentului, în cele mai multe cazuri cu ajutorul camerelor de supraveghere video amplasate pe raza municipiului. Din cele 224 de solicitări, 177 au fost din partea formațiunilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea, 40 din partea Inspectoratului de Poliție Județean și a altor structuri ale Poliției Române, iar 7 din partea altor instituții, precum instanțele și parchetele.
„Primăria Oradea a dorit modernizarea sistemului unic de supraveghere video existent pe domeniul public cu scopul principal de a crește siguranța cetățenilor din municipiu, de a putea permite analiza și prelucrarea semnalului video inteligent, cât și recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor parcate în locuri nepermise. În cadrul proiectului s-a realizat modernizarea sistemului de stocare, procesare video și dispecerizare – video wall şi staţii de lucru, echipamentele achiziționate fiind instalate la sediul Poliției Municipiului Oradea din cadrul IPJ Bihor, de pe str. Calea Aradului nr. 6”.
Până în acest moment s-au montat 500 de camere de supraveghere, care acoperă aproape toată suprafața orașului.
[eadvert]
Aceste camere de supraveghere sunt montate pe principalele artere de circulație, în parcuri, în intersecții, în vecinătatea școlilor, la intrările și ieșirile din oraș, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în pasaje și în cartiere etc.
Trimite articolul
XIn sfirsit. Ca de obicei percutam cu o intirziere criminala si asta la multe capitole.Traim vremuri care cer in mod imperios imbunatatirea si raspindirea mijloacelor de supraveghiere publica. Nu este un atentat la viata personala si comporetamentul publicd a celora care se comporta normal si in limitele legilor in vigoare. Poate ca astefel se vor reduce faptele antisociale ( furturi, batai si violente asociate, nerespectarea codului rutier etrc, etc etc ) Tarile civilizate o fac de multa vreme si au numai de cistigat.
Asa ca personal sunt pentru . . . . . Astept comentariile nihilistilor de servici bineinteles in limite civilizate .
-
Nu au scăzut neacordările de prioritate.
Polițiști care stau la televizor în loc să fie pe stradă, de informare pentru bombardieri și un loc de joacă pentru Victoraș Micula.
La modul serios: o inițiativă și o măsură bună, dacă polițiștii ar folosi sistemul pentru ordine publică și nu pentru rezolvarea propriilor interese.
Foarte bine ca cetatenii sunt monitorizati prin supraveghere video, insa toata aceasta supraveghere trebuie directionata in folosul cetateniulor, in prevenirea infractionalitatii sau altor ilegalitati.
Enorm de putin ! Sunt ferm covins ca a existat mai mult de o persoana agresata, fara mator, in fiecare zi in oradea…
Ca sa nu mai vorbim de forturi ,etc. In plus de asta in anumite cazuri e posibil sa fie solicitate mai multe cereri. Gen persoana X se deplaseaza din Centru in Nufaru, apoi pe alte strazi , apoi la autogara
Camerele astea surprind oare și momentele când edilii se distrează pe banii contribuabililor? Cum ar fi ca niște camere funcționale non-stop să ne arate live sălile de ședințe și coridoarele de la primărie, consiliul județean, prefectură, deconcentrate, etc. Adică în toate spațiile publice, inclusiv de interior, unde se “negociază” banul public.