A fost o conferință internațională care a cuprins partea științifică cu autori/coautori/colaboratori din 18 țări, afiliați la 48 de universități/instituții din diverse colțuri ale lumii, cu invitați de renume mondial, ceremonii de decernare ale unor titluri onorifice oferite de către Universitatea Agora unor personalități de renume internațional, cu tururi ghidate și seri românești.
[eadvert]
În deschiderea conferinței, rectorul Universității ,,Agora” Oradea, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a anunțat că ICCCC 2022 este o ediție dedicată regretatului profesor univ. dr. habil. Ioan Dzițac, fondatorul ICCCC. În semn de înaltă cinstire a memoriei celui înălțat la ceruri, rectorul Universității Agora i-a înmânat un buchet de flori soției regretatului profesor, doamna Simona Dzițac. „Am simțit cum pe toată perioada ICCCC 2022, regretatul nostru soț, tată și bunic a fost acolo, alături de noi, alături de toți cei prezenți!”, a spus Simona Dzițac.
Rectorul Universității Agora, prof. Mișu-Jan Manolescu a declarat că Biblioteca Universității ,,Agora” va purta numele prof. univ. dr. Ioan Dzițac. Regretatul profesor a fost de altfel rector al Universității Agora, timp de două mandate.
Un alt moment emoționant a avut loc într-o pauză a conferinței, în care elevi ai Școlii Internaționale ,,Agora”, coordonați de managerul Alina Angela Manolescu, au prezentat un moment artistic dedicat profesorului Ioan Dzițac, care a fost la rândul său director al Școlii Internaționale ,,Agora”. Amazing Grace și Hallelujah, piesele interpretate de copii, au emoționat până la lacrimi auditoriul.
Masa rotundă dedicată profesorului univ. dr. habil. Ioan Dzițac, la care au participat, în sistem hibrid, apropiați ai săi din diverse colțuri ale lumii, a debutat cu un slideshow de fotografii cu prietenii, colaboratorii și familia, apoi cu cuvântul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu. Acesta a făcut o prezentare a prof. Ioan Dzițac, pornind de la locul nașterii, copilăria și ascensiunea acestuia spre înălțimi. Au urmat intervenții cu amintiri evocate de către prieteni ai regretatului prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.
La finalul mesei rotunde, alături de fiica sa, Domnica Dzițac, prof. Simona Dzițac a acordat ,,Premiul Ioan Dzițac” pentru cea mai apreciată lucrare științifică prezentată de un tânăr cercetător promițător. Premiul a constat într-o diplomă și suma de 500 de euro, fiind acordat lui José Ramón Trillo, student doctorand al Universității din Granada, Spania.
Parastasul de pomenire al regretatului profesor a avut loc la biserica de lemn în stil maramureșean situată în parcul Hotelului President din Băile Felix.
Citiți principiile noastre de moderare aici!