Ce-i drept, degustarea celor nouă sortimente a avut loc în cerc restrâns. Fiecare dintre participanţi a fost invitat să evalueze după gustul propriu sortimentele şi să-şi sintetizeze impresiile într-un chestionar.După cum ne spunea producătorul cu o întâlnire anterioară, o bere artizanală bună se simte prima dată cu nasul şi abia apoi cu papilele gustative. Producătorul a furnizat audienţei şi succinte descrieri ale sortimentelor supuse judecăţii, vineri seara.
Pasiunea orădeanului pentru berea artizanală datează deja de câţiva ani, primele recunoaşteri publice ale produselor sale au venit recent. Anul trecut în octombrie, la o întrunire a berarilor, la Cluj, a primit premiul special pentru o bere de-a sa, unul dintre „saison”-uri – Saison de Pipaix, din partea Asociaţiei Vrăjitorii din Orz.
Luna trecută, la Bucureşti, în cadrul unui concurs organizat de Asociaţia Berarilor Amatori, s-a clasat pe locul al II-lea la categoria American Pale Ale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!