„Miercuri, 23 februarie, la ora 16.22, pe strada Pandurilor din municipiul Beiuș, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Beiuș, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter pshioactiv”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.
[eadvert]
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Beiuș.
113 amenzi în 24 de ore
Pe parcursul zilei de miercuri, polițiștii bihoreni au acordat 113 amenzi, în valoare totală de 35.545 de lei.
„Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.
51 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați opt pietoni care au traversat neregulamentar, nouă bicicliști, două sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip mâini libere, alte patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”, mai precizează comisar-șef Fărcuța.
Trimite articolul
XAzi la 14.40 în dreptul stației Socar pe partea respectivă stătea mașina de poliție de la rutieră. Eu mă îndreptam spre oraș pe banda 2 în coloană, când un Mercedes clasa E de culoare bej ne-a depășit grosolan cu viteză mare pe contrasens. Evident, că polițiștii nu l-au văzut, adică nu au vrut să-l vadă.
Să se monteze cameră de bord legalizată metrologic cu funcționare permanentă pe fiecare mașină cu care să poată surprinde orice abatere. Așa și când sunt ocupați cu întocmirea procesului-verbal se pot documenta abateri care să fie sancționate ulterior prin identificarea proprietarului interogarea lui și tragerea la răspundere al conducătorului pe baza declarației primite de la proprietarul mașinii. Am impresia, că cei prinși sunt defapt niște fraieri care nu au fost destul de atenți când au comis o infracțiune. Adică trebuie să fie niște condiții perfecte, să fie ei pe fază să te poată intercepta.
(Cât de prost să fii) Tu știi care este diferența dintre contravenție și infracțiune?