Bazinul didactic de înot a fost deschis pe 18 septembrie 2021. De atunci și până în ianuarie 2023, Primăria Săcueni a eliberat 288 de abonamente și a vândut peste 6.600 de bilete.
[eadvert]
Potrivit reprezentanților primăriei, bazinul are în medie 431 de vizitatori în fiecare lună.
Bazinul didactic a generat, de la deschidere, peste 72.000 de lei venituri, în condițiile în care cheltuielile de întreținere până în prezent au fost de peste 105.000 de lei. Autoritățile susțin însă că acest aspect este mai puțin important și că scopul bazinului nu este să genereze profit.
„Primăria susține acest bazin pentru elevii și copiii din localitate, dar nu numai, iar scopul principal este promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor. Din acest motiv au fost introduse și cursuri de înot pentru copii”, ne-a transmis primarul Béres Csaba.
De altfel, unul dintre antrenorii care organizează cursuri de înot la Săcueni susține importanța unor astfel de obiective în toate orașele și comunele din județ.
„Copiii sunt entuziasmați și vine tot mai multă lume. Am observat că după ce învață să înoate, părinții le fac copiilor abonamente în continuare, pentru ca aceștia să vină să facă mișcare. Eu unul mă bucur foarte mult când văd că se fac bazine sau săli de sport”, ne-a declarat Marcel Hașaș, antrenor de înot, fost sportiv de performanță. „Avem studii care arată că din cauză că stau prea mult timp pe telefoane și calculatoare, peste 90% dintre elevi au probleme de coloană, iar un sport mai bun ca înotul nu există pentru astfel de probleme”, subliniază antrenorul.
Probleme cu temperatura apei
Bazinul de înot a funcționat în total 418 zile, fiind închis în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale și pentru verificarea instalațiilor. Cu toate că primăria ne-a transmis că nu au fost probleme tehnice cu bazinul, de la deschidere până în prezent, pagina de Facebook a bazinului contrazice acest lucru.
„Dragi vizitatori! Din păcate, situația încă nu se îmbunătățește, doar temperatura apei din bazinul mic este adecvată. Piscina mare și interiorul sunt încă departe de valorile așteptate, așa că, din păcate, rămânem încă tot cu ușile închise! Sperăm să putem oferi vești mai bune cât mai curând posibil, vă cerem înțelegere și răbdare în continuare!”, este un anunț postat la 19 ianuarie 2022.
Pentru problemele legate de mentenanța bazinului, administrația locală urmează să încheie un contract cu o firmă specializată, însă până atunci, salariații Primăriei Săcueni sunt cei care se ocupă de bazinul de înot.
„Vă anunțăm că bazinul de înot va fi închis în weekenduri în scop de economisire a energiei, pentru o perioadă nedeterminată”, este un alt anunț postat pe pagina de socializare, semn că primăria încearcă să reducă cheltuielile. Programul de funcționare este de luni până vineri, între 05:30-08:00 și 16:00-21:00, iar sâmbătă – duminică este închis.
Șapte bazine în tot județul
Județul Bihor a obținut o finanțare de 36 de milioane de lei pentru șapte bazine didactice de înot. Complexul din Săcueni, primul inaugurat, are două bazine didactice de înot, de dimensiuni 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Alte șase bazine au fost construite în Nucet, Beiuș, Ștei, Salonta, Marghita și Valea lui Mihai.
Prețuri de intrare la bazin:
Elevi și pensionari (domiciliul în Săcueni): 9 lei
Adult (domiciliul în Săcueni): 11 lei
Elevi și pensionari: 10 lei
Adult: 12 lei
Grup copii: 5 lei/persoană
Grup adulți: 10 lei/persoană
Abonament 10 ședințe adult: 95 lei
Abonament 10 ședințe (domiciliul în Săcueni): 80 lei
Abonament 10 ședințe elevi și pensionari: 80 lei
Abonament 10 ședințe elevi și pensionari (domicliul în Săcueni): 60 lei
Abonament 20 de ședințe adulți: 150 lei
Abonament 20 de ședințe adulți (domicliul în Săcueni): 125 lei
Abonament 20 de ședințe elevi și pensionari: 125 lei
Abonament 20 de ședințe elevi și pensionari (domicliul în Săcueni): 110 lei
Citiți principiile noastre de moderare aici!