Lucrările de modernizare, demarate cu şapte miliarde lei (plus TVA) de la Ministerul Sănătăţii au cuprins lucrări de reabilitare a sălii şi bazinelor de hidrokinetoterapie adulţi. Sala a fost dotată inclusiv cu sistem de ventilaţie performant, iar cele patru bazine modernizate vor avea şi lifturi mobile. În acest fel, bolnavii cu deficite de mers vor avea acces mai lesne la bazine, iar munca personalului medical va fi uşurată. De reţinut că două dintre cele patru bazine modernizate (care, spun medicii, nu au fost folosite niciodată) vor fi destinate bolnavilor neurologici respectiv pentru efectuarea de elongaţii subacvale.
Managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix, dr. Ramona Nicoleta Suciu, speră ca lucrările să fie finalizate zilele următoare.
Aparatura in Baile Felix
Recent la Spitalul din Băi a fost pus în funcţiune şi un set complex de aparatură şi echipamente medicale, cumpărat pentru spital de la Ministerul Sănătăţii, organism care tutelează această unitate medicală. Din cei peste şase miliarde lei alocaţi de MS încă de pe vremea când Cseke Atilla conducea Ministerul Sănătăţii, s-au cumpărat combine de electroterapie, aparate cu ultrasunete, aparate unde scurte, aparat magnetodiaflux, lifturi mobile, băi alternante, benzi de mers electromagnetice, mese de kinetoterapie reglabile, biciclete ergonomice reglabile, bare paralele de mers, paturi de masaj, cadă trefla.
Un dispozitiv robotizat de reeducarea mersului unic în ţară şi în Europa de est, după cum spune managerul spitalului, va fi pus în funcţiune în ianuarie 2012, după instruirea personalului medical. Este vorba despre un dispozitiv pentru pacienţii cu probleme locomotorii, cumpărat printr-un proiect (Biharmed), produs de o firmă elveţiană, a mai informat managerul.
Băile Felix e considerat un punct turistic şi medical strategic pentru guvernanţi, iar spitalul de aici a fost clasat în top anul acesta (de categoria IIM), fapt ce probabil îi va spori şi finanţarea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!