Pe această listă figurează și Proiectul „Construire bază sportivă tip 2”, depus de către Primăria orașului Ștei, la Compania Națională de Investiții.
„A fost aprobat și s-a finalizat protocolul de predare a amplasamentului pentru începerea lucrărilor. Această bază sportivă se va construi în incinta Colegiului Național «Avram Iancu» , aceasta fiindcă copiii nu aveau un teren de sport în aer liber. Investiția se încadrează în complexul sportiv din incinta colegiului, acolo unde se află și bazinul didactic de înot. Și pentru a completa acest tablou, se construiește și un pod peste Crișul Băița, care să permită accesul la acest complex, dar și la Complexul de Balneologie, o altă investiție, care se va realiza tot prin Compania Națională de Investiții. Baza sportivă va avea o suprafață multifuncțională (fotbal, baschet, handbal, tenis, volei), în aer liber, cu dimensiunile de 26×44 metri, o clădire destinată vestiarelor, cu o suprafață de 150 mp, cu toate utilitățile necesare . Acesta va fi al șaselea teren construit în ultimii patru ani în oraș”, explică primarul Șteiului, Iulian Balaj.
În ultimii trei ani, Consiliul Local și Primăria orașului Ștei au finalizat și au pus la dispoziția copiilor și locuitorilor orașului cinci terenuri de sport cu suprafețe multifuncționale, în mai multe zone din oraș. La baza sportivă din cartierul Petrileni, accesul este gratuit pentru toți locuitorii, aceasta fiind situată în parcul central din cartier, reabilitat de curând cu trotuare și mobilat cu material dendrologic și bănci. Parcul mai are locuri de joacă pentru copii, o filigorie și aparate pentru gimnastică în aer liber. Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” deține o bază sportivă modernă, recent finalizată, care dispune de terenuri sintetice multifuncționale pentru minifotbal, tenis, volei, baschet, pistă de alergare și groapă cu nisip pentru sărituri. În incinta bazei sportive există și o tribună pentru aproximativ 120 de spectatori.
[eadvert]
Arena cu suprafață multifuncțională din incinta Liceului Tehnologic „Unirea” a fost finalizată la sfârșitul anului 2019 și are o pistă de alergare și terenuri pentru minifotbal și tenis. Terenul din proximitatea parcului ANL, de dimensiuni mici, este destinat copiilor sub 10 ani. De asemenea, terenul de pe strada George Enescu este destinat tot copiilor cu vârsta sub 10 ani.
Iulian Balaj vine din lumea sportului, activând ca jucător de fotbal la cel mai înalt nivel – Divizia A ( Liga I), dar și ca arbitru sau observator în ligile superioare. Ca urmare, el dovedește că înțelege cât de necesare sunt investițiile în sport. De altfel, Șteiul are o tradiție în acest domeniu, bucurându-se în vremea comunismului de o investiție cu care nu multe orașe se puteau lăuda. Șteiul a beneficiat de o sală de sport, Lioara, aflată acum în proprietate privată, odată cu achiziționarea firmei Hiperyon de către frații Micula. Din păcate, spune primarul, sala nu mai poate fi renovată, structura sa de rezistență fiind profund afectată ca urmare a faptului că a fost abandonată decenii la rând.
Citiți principiile noastre de moderare aici!