Primarul Șteiului Iulian Balaj anunță că lucrările la noua baza sportivă, de Tip II, de la Colegiul Național ,,Avram Iancu” sunt în plină desfășurare.Iar faptul că primarul vine din lumea sportului și își dorește ca Șteiul să aibă un viitor în domeniu se traduce în faptul că după finalizarea acesteia, Șteiul va dispune de șase baze sportive, trei la școlile din oraș, una în parcul din Cartierul Petrileni, iar alte două destinate exclusiv copiilor. Suprafețele sintetice multisport ale acestora permit practicarea mai multor discipline sportive.
„Noua investiție, alături de bazinul didactic de înot, secția de balneologie, sala de sport și hubb-ul recent construit, vor transforma această zonă într-un complex de recuperare medicală, sport și recreere.Noua bază sportivă va fi compusă din terenul de sport, o clădire pentru vestiare cu funcțiunile necesare, precum și o instalație de nocturnă”, spune primarul Iulian Balaj.
Mărire și decadență
Șteiul are modele în sport și are tradiție. Tenismena Irina Bara e vârful de la lance al sportului din Ștei, dar asemenea Simonei Halep sportiva s-a ridicat și a performat prin forțe proprii. Tradiția voleiului e dusă însă mai departe de juniorii orașului care sunt în topul național an de an.Din păcate însă în paralel cu investițiile de acum, fosta perlă a infrastructurii sportive a Șteiului, sala Lioara, prea puțin valorificată pentru o investiție–fanion din perioada comunismului, e în ruină. Administrația locală nu poate interveni acolo, sala fiind în proprietatea fraților Micula în urma privatizării din 2003. O privatizare făcută cel mai plauzibil în scop imobiliar. Parte a complexului Oțelul, sala Lioara a găzduit vedete de prim-rang precum: tunarul Europei,
[eadvert]
Voleibalistul Mircea Tutovan, dar și pe celebrul Ghiță Mureșan, meciuri internaționale de handbal și baschet la care participau și 6000 de oameni.Parchetul sălii din care au răsărit copaci mai groși decât brațul unui om era de cea mai bună calitate, adus din străinătate. Celebrul Cenaclu Flacăra a lui Adrian Păunescu a adunat acolo toată suflarea din zonă în anii 80. La acea vreme baza Oțelul era una dintre cele mai scumpe din ţară construită în regie proprie de o companie de stat.Cifra vehiculată era de 40 de milioane lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!