Problema homosexualităţii provoacă dihonie inclusiv în planul politic local. Pasiunea reprezentantului verde al lui Remus Cernea în Bihor, Horea Vuşcan, s-a aprins după ce deputatul PNL, Florica Cherecheş, a introdus un amendament pentru viitoarea Constituţie, ce atinge direct definiţia familiei. În prezent, articolul 48 din Constituţie statuează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Pentru ca risipi orice îndoială vizavi de sexul pe care ar trebui să îl poarte cei doi soţi, Florica Cherecheş propune ca acest articol să fie revizuit şi, în loc de formularea „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” să apară formularea „„familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Astfel definită noţiunea de familie, s-ar preveni o situaţie prin care, pe viitor, să se legalizeze şi în România căsătoria homosexuală.
Florica Cherecheş îşi motivează propunerea astfel: „Aceastã modificare este deosebit de importantă, deoarece familia este prima care influenţează dezvoltarea copilului, îşi pune amprenta pe întreaga sa personalitate, iar familia alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie constituie cel mai propice mediu pentru dezvoltarea psihosomatică a copiilor”, este de părere parlamentara.
Aluzii la baticuri
Vicepreşedinte al Partidului Verde la nivel naţional, Horea Vuşcan respinge cu vehemenţă concepţia parlamentarei PNL. Mai cu seamă că, afirmă el, liberalii au fost întotdeauna promotorii emancipării femeilor şi a toleranţei. Catalogând-o ca o revenire „la obiceiuri” vechi şi exemplificând cu vremurile în care tatăl decidea asupra bărbatului cu care i se căsătorea fiica, Vuşcan afirmă că „iniţiativa doamnei Cherecheş este profund homofobă”, neezitând să facă referire inclusiv la cultul creştin protestant din care face parte reprezentanta PNL Bihor în Parlament. „Nu cred căo majoritate ar trebui să decidă asupra faptului că un baptist sau un penticostal ar trebui să poarte sau nu baticul pe stradă, pentru că până la urmă e aceeaşi treabă”, opinează Vuşcan, care a făcut trimitere la trecutul intolerant din timpul totalitarismului, din cauza căruia comunităţi religioase minoritare, precum este şi cultul religios din care face parte şi deputatul PNL, aveau de suferit.
De altfel, Vuşcan este convins homosexualii au dreptul de a se căsători din dragoste şi ar trebui lăsaţi să îşi poate forma o familie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!