Solicitanţii pot fi exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor, autorizate sanitar – veterinar, care îşi asumă angajamente voluntar în favoarea bunăstării animalelor.
Depunere
Cererea de ajutor va fi completată on-line de către solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea on-line, cererea se tipăreşte şi se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Cererea de ajutor trebuie însoţită de: copie CUI, copie buletin/carte de identitate a titularului / administratorului / reprezentantului legal / împuternicitului dar şi de copii ale autorizaţiei sanitar-veterinară, aschiţei adăposturilor pentru fiecare exploataţie, program de iluminat vară/ iarnă, copia după notificarea crescătorului de păsări către DSVSA judeţeană a densităţii practicate în bunăstarea minimă. Graficul anual estimativ de livrare, fraficul anual estimativ de populare şi mişcarea anuală estimata a efectivelor de găini ouătoare/rase grele în cazul inexistenţei livrarilor către abator este de asemenea necesară. Pentru categoriile de pui de carne şi/sau pui de curcă, se estimează efectivul ce urmează a fi livrat la abatorizare în perioada 16 octombrie 2012 -15 octombrie 2013.
În cazul în care beneficiarul nu are livrări către abator pentru categoriile de găini ouătoare / găini rase grele, se estimează efectivul mediu anual.
„Doresc să subliniez faptul că acest ajutor se adresează doar persoanelor juridice care deţin exploataţii comerciale în sectorul de creştere a păsărilor şi care doresc să asigur condiţii de cazare, densitate şi iluminat suplimentare faţă de condiţiile de bunăstare minimă”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!