Oratoriul „Colţ de Rai” din beiuş a găzduit, vinerea trecută, Balul Recoltei. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Ave Miriam”, cu sprijinul Parohiei Greco-Catolice Beiuș și a Consiliului Județean Bihor.
Evenimentul face parte din proiectul „Să mergem împreună” având ca momente anterioare Tabăra de Vară din Lunca Vișagului și participarea la Tabăra Internațională de la Băița, respectiv activitățile săptămânale (vineri după-masa) din incinta oratoriului reamenajat prin aceeași finanțare.
La activitatea de vineri au participat copiii beiușeni, îmbrăcați tematic în ie, alături de cei din parohiile Protopopiatului de Beiuș (Ioaniș și Șuncuiș).
Profesori de religie și preoți, alături de asistenți sociali și părinți, au spus prezent la activitate pentru desfășurarea în siguranță a distracției copiiilor.
Eleve voluntare din clasa a IX-a A a Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, alături de coordonatoarea proiectului, profesoara Carmen Zima, au fost responsabile de atenția, buna-dispoziție şi veselia participanților antrenându-i constant prin activitățile propuse.
Bunătate
Balul a început cu salutul gazdei, parohul și protopopul de Beiuș, părintele Zorel Zima, care a încercat să sublinieze importanţa bunătății și grijii lui Dumnezeu față de noi.
„Toate bunătățile, toate cele recoltate, sunt roadele muncii noastre obținute prin revărsarea iubirii abundente a Tatălui nostru ceresc”, a spus preotul Zima. Balul a debutat cu un moment artistic complex, susținut de un grup de copii acompaniați de instructorul lor muzical, David Vasile, urmat de un recital vocal susținut de Miriam Zima, acompaniată la refren cu entuziasm de cei micuți.
Pe urmă, au avut loc jocuri pe echipe, momente de motricitate și veselie. Curtea interioară a complexului parohial a răsunat de strigătele de susținere a celor peste 70 de copii. Momentul „competitiv” s-a încheiat cu etapa de religie, copiii răspunzând unor întrebări din Biblie.
Precum în cadrul activităților oratorice săptămânale, și aici, coordonatoarea a asigurat cadrul spiritual creștin, specific oratoriului, într-un spirit ecumenic, copiii participanți fiind și de alte confesiuni.
„În acest centru, copiii au oportunitatea dezvoltării unor relații autentice de prietenie, bazate pe cunoaștere reciprocă, acceptarea specificității personale și autoprețuirea în conștiința iubirii lui Dumnezeu și a unei fraternități prin El”, a spus preotul Zima.
Etapa competitivă s-a încheiat cu un premiu comun tuturor: dulciuri și fructe, toate echipele ocupând primul loc pe podiumul copilăriei trăite în naturalețea sa. Și cum altfel nu se putea, Balul Recoltei s-a încheiat cu gustări, dans și voie bună.
Citiți principiile noastre de moderare aici!