Zeci de oameni de afaceri, beiușeni dornici să sprijine inițiativa Rotary Club Oradea, în total 180 de oameni au răspuns invitației la Balul Mărțișorului. Contribuția standard a participanților la eveniment a fost 200 lei, însă foarte mulți dintre participanți au pus în joc sume suplimentare, au licitat obiecte donate respectiv au cumpărat bilete la tombolă.
„Dacă scopul evenimentului era să se strângă 10.000 euro iar diferența până la 120.000 dolari să vină de la organizații Rotary, surpriza plăcută a fost generarea sumei de 17.000 euro. Banii vor merge către secția de urologiei, pentru dotare, astfel încât și la Spitalul din Beiuș să se poată opera la un nivel superior”, spune beiușeanul Adrian Ciorna, participant la eveniment. El a făcut un istoric al proiectelor rotary-enilor în zonă și și-a exprimat aprecierea pentru rotarianul David Forward din New Jersey, SUA, care a adus la rugămintea sa primul ecograf la Spitalul Municipal “Nicolae Popoviciu” din Beiuș în 1999.
7.300 lei pentru Muze
Recordul licitației a fost stabilit pentru vânzarea unui tabloul al renumitului artist local Stela Vesa, ale cărei muze au fost achiziționate pentru 7.300 lei de către un orădean care a dorit să-l dăruiască fiicei sale. „Actorii cheie în realizarea acestui proiect și respectiv a balului sunt dr. Sorin Vesa, directorul instituției spitalicești, Petru Mlendea, primar și Ovidiu Dăescu, viceprimar.
Președinte Clubul Rotary Oradea este Marcel Roșca, prezent la Beiuș iar Dacian Coita a fost unul dintre cei mai activi membri implicați în proiect. A contat mult implicarea gazdei locului evenimentului de la sala Desira, Nicoleta Degău”, spune Adrian Ciorna. „În urmă cu două săptămâni a fost vizita unui medic specialist urolog, delegat de structura internațională Rotary pentru a aevalua nevoia și pentru a vedea în ce măsură acest ajutor aduce plus valoare . Prin definiție, rotary-enii își servesc semenii în funcție de nevoile pe care le constată, sau de oportunități.
Beneficiari vor fi mai bine de 5.600 de bărbați din Beiuș, 42.000 de bărbați din zona Beiuș sau pana la urmă orice persoană care are o suferință urologică sau se îngrijește și din punct de vedere urologic de sănătatea sa”, spune beiușeanul Dacian Palladi, fost rotarian, omul desemnat de Primăria Oradea să supervizeze activitatea spitalelor din oraș. Rotary Club Oradea nu se află la prima donație consistentă pentru Spitalul din Beiuș. În 2015 a avut loc finalizarea proiectului de tip global-grant desfasurat la Spitalul „Episcop Nicolae Popovici” din Beius, proiectul constând în dotarea cu aparatură medicală a Secției Obstetrică-Ginecologie și Sala de Operație a Maternității, în valoare de 300.000 USD, constând în: masa chirurgicală – operație, lampa scialitica, masă ginecologica, ecograf 4D, monitoare fetale, cardiomonitoare funcții vitale, injectomate, lampa ultraviolete, aspirator chirurgical precum și o serie de instrumente medicale, toate fiind noi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!