Cu toate că ne aflăm în plină prohibiție pescarii nu trebuie să renunțe la hobby-ul lor. Fie ca sunteți începător sau profesionișt în pescuit, la Balta MeritaBio veți găsi toate condițiile pentru o recreere liniștită și plină de capturi. Crap, crap koi, caras, lin, oblete, plătică, roșioară, știucă, biban, amur, novac, șalău, somn sunt doar câteva dintre speciile care pot fi capturate pe Balta MeritaBio.
Balta de pescuit sportiv MeritaBio, din localitatea Cheresig a fost concepută și amenajată cât mai natural ca o oază de verdeață și liniște în jurul luciului de apă, lin curgătoare în anul 2012 pe locul bălții din localitate care era părăsită și colmatată. În urma săpăturilor și amenajărilor făcute a rezulta balta actuală cu o adâncime de 2,5 m. Drumurile din jurul bălții sunt mărginite de arbuști și arbori, malurile sunt înierbate și toate acestea sunt înconjurate de cultură ecologică. Dezvoltându-se vegetația sa dezvoltat și fauna și se pot întalni animale și păsări de apă. Apa din baltă este curgătoare. Alimentarea este din Canalul Colector iar vărsarea se face în Crișul Repede.
Prohibiţia este pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie – 9 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în ordin.
Compartimentare
Balta MeritaBio este compusă din trei zone: prima zonă este zona canalelor (2ha) și este formata dintr-un canal drept și îngust (5m) și un canal mai lat (40m) cu trei insule și mai multe curburi unde speciile de pești dominante sunt știuca, carasul, bibanul și roșioara. A doua zonă este balta principală (3ha) cu două insule și o porțiune cu stuf. Aici sunt amenajate 13 locuri de pescuit cu loc de acces la apă și masă cu acoperiș iar speciile de pești dominante sunt crapul, carasul, amurul, novacul, șalăul, crapul koi, plătica și știuca.
Cea de-a treai zonă este o baltă mică (0,2ha) care este populată cu amur, roșioară și caras. Prima populare cu pești s-a făcut în anul 2013 când s-au introdus crapi de două veri, crapi reproducători, amuri, novac, lin și șalău. În anii următori balta s-a mai populat cu crap de două și trei veri iar în anul 2018 s-a populat cu 1.000kg de crap, 1.000kg de caras în balta mică.
Regulament
Tariful perceput pentru fiecare pescar este de 50 de lei. Pe Balta MeritaBio se poate pescui cu trei bețe și se pot reține două kg de pește cumulat din crap între 1 și 2,5 kg, caras mai mare de 250 g, babușcă, biban, biban soare, somn pitic, roșioară, plătică. Conform regulamentului, se eliberează imediat, crapul mai mic de 1 kg și mai mare de 2,5 kg, carasul mai mic de 250 g, amurul mai mic de 3 kg, lin, știuca, șalău și crap koi. Somnul, bibanul soare și somnul pitic nu se eliberează.
La răpitori se poate pescui numai cu momeli artificiale, taxa fiind la această categorie de 30 lei/pescar.
Parcare, baie, frigider, apă potabilă, lemne de foc, două bărci cu vâsle care se pot folosi în caz de nevoie și personal sau non-stop la dispozița celor care vor să-și „încarce bateriile” la Balta MeritaBio. Intrarea se face prin incinta fabricii de suc de mere MERITABIO, prima stradă din spatele gării. Fir întins! Mai multe informații puteți găsi accesând www.baltameritabio.ro, contact@meritabio.ro sau la numărul de telefon 0723 426 491.
Citiți principiile noastre de moderare aici!