La sfârşitul acestei săptămâni, 30-31 august, locuitorii oraşului de la poalele Munţilor Apuseni, precum şi cei din Depresiunea Beiuşului, vor avea parte, pe durata a două zile, de multă distracţie şi voie bună prilejuite de organizarea Zilelor oraşului Ştei, ediţia a XIX-a.
Festivităţile desfăşurate cu ocazia acestui eveniment vor debuta sâmbătă, 30 august, la ora 15.00 la statuia poetului şi cărturarului şteian Miron Pompiliu, unde se vor depune jerbe de flori, după care pe holul Casei de Cultură „Miron Pompiliu’’ va avea loc o lansare de carte. Între orele 16-23 se va derula un spectacol artistic şi de divertisment, unde vor urca pe scenă: studentul la Centro Professione Musica din Milano, Ovidiu Lazăr, din Oradea, câştigător al Festivalelor Mamaia Copiilor, Delfinul de Aur, San Remo junior, Trofeul Nurenberg, finalist la Românii au talent, finalist la Vocea României, participant la Eurovizion – junior; Ana Maria Luscan; Adi Moţ Band; Jessie; Dans Sportiv; Şerby – de la Ştei; Ana Maria Mihăieş (finalista X Factor); Drajna – muzică uşoară; Petre Giulia; Anca Liria (Şakira de România); Nati. Duminică, 31 august, la ora 10.00 va avea loc primirea invitaţilor. De la ora 13.00 în Sala de Festivităţi a Casei de Cultură se va derula Şedinţa festivă a Consiliului Local Ştei, care are pe ordinea de zi cuvântul primarului Iulian Balaj, mesajele către invitaţi, premierea cuplurilor ce sărbătoresc „Nunta de Aur’’, precum şi decernarea titlului de Cetăţean de Onoare a oraşului Ştei. Începând cu ora 15.00 oaspeţii oraşului vor putea aprecia Parada portului popular, după care pe scenă vor delecta asistenţa: Ansamblurile „Zestrea Budureşii’’; Lazuri de Beiuş; Drajna; Roşia; Beiuş; Uileacu de Beiuş şi Ansamblul „Doina Şteiului’’, precum şi soliştii Corina Szatmari; Simona Briscan; Monica Blaga; Zorica Gavrilă; Claudiu Borza; Florica Zaha; Florica Duma. Punctul forte va fi concertul extraordinar susţinut de renumita trupă „Semnal M’’ care se va adresa tuturor categoriilor de vârstă. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii. Organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local Ştei, Casa de Cultură „Miron Pompiliu’’ Ştei împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. „Profit de acest prilej pentru a lansa o invitaţie tuturor şteienilor, prietenilor şi colaboratorilor oraşului nostru, bihorenilor şi nu numai, să participe alături de noi, în cele două zile, la festivităţile prilejuite de cea dea XIX-a ediţie a Zilelor oraşului Ştei’’, ne-a spus ing. Iulian Balaj, primarul oraşului Ştei. Începând de ieri (luni) şi până pe 1 septembrie, inclusiv, între orele 10-16 la Casa de Cultură este amenajată o expoziţie de Artă Populară, cu exponate provenind de la Muzeul Flurur din Chişcău, Căminul Cultural Roşia, Drăgoteni, Drajana, Clubul Copiilor Ştei precum şi de la artişti şi colecţionari din Ştei. S-au lansat invitații pentru toți partenerii din toate domeniile ale orașului Ștei.
Onoraţi de comunitate
La Ședința festivă a Consiliului Local se vor decerna titlurile de cetățeni de onoare ai orașului Ștei, pentru merite deosebite următorilor: Marilen Pirtea, Eduard Klug, Alexandru Boc, Robert Romulus Popa, Paul Pătroi, Anton Liviu. Tot cu acest prilej vor fi premiate patru familii din oraș care își sărbătoresc nunta de aur în acest an. Pe parcursul celor două zile va fi deschisă expoziția de artă populară în Casa de Cultură Miron Pompiliu și se vor desfășura variate programe artistice în locurile special amenajate din oraș.
Edward Clug s-a născut în 1973 în Beiuș este un coregraf de dans independent în domeniul baletului contemporan și un director de Maribor Balet. Clug a studiat balet clasic în Cluj-Napoca. Edward Clug este beneficiarul a numeroase premii naționale și internaționale. [1] El a primit Premiul sloven al Fundației Presern (2005), precum și Carta Glazer (2008). Este laureat al premiului Cel mai bun Coregrafie contemporană la a 18-a ediţie a Concursului Internațional de Balet de la Varna; o medalie de bronz la Ballet International și coregrafic concurenței în Moscova (2001), o medalie de bronz la al 4-lea la Concursul Internaţional de Balet din categoria Contemporană din Nagoya (2002); Premiul special pentru cea mai bună Coregrafie la Concursul Internațional de Balet de la Nagoya (2002); și o medalie de bronz în timpul Coregrafiei Concursului de 17 Hanovra în Germania (2003). [3] Spectacolul a coregrafiat Trandafiri pentru Anne Teresa/ Povestiri de fotbal, a câștigat, de asemenea, un “Premiu special pentru cea mai bună Coregrafie” la MESS Sarajevo Festivalul Internațional de Teatru 2011.
Citiți principiile noastre de moderare aici!