Ofertele sunt care mai de care mai variate, atât la hotelurile SC Turism Felix, cât şi la vilele şi pensiunile din staţiune şi împrejurimi, care au răsărit în ultima vreme ca şi ciupercile după ploaie.
Dacă până în urmă cu câteva zile numărul turiştilor din staţiune nu era prea mare, odată cu începerea lunii august Felixul a fost luat cu asalt de către turişti din toată ţara. „Am venit de la Tulcea, din Delta Dunării şi am fost surprins câte maşini se îndreptau spre staţiune venind dinspre Cluj. Doar în drum spre Marea Neagră am mai văzut aşa coloană de maşini”, ne-a declarat un turist venit cu soţia în staţiune.
Grad de ocupare
Florian Serac, directorul general al SC Turism Felix ne-a informat că gradul de ocupare al hotelurilor societăţii este în prezent de 80%. „La hotelurile de trei şi patru stele gradul de ocupare este de peste 100%: Internaţional – 116%, Termal – 111%, Nufărul 102%, cu paturi suplimentare. La hotelurile de două stele: Poieniţa, Mureşul şi Someşul gradul de ocupare este între 40 şi 80%”, a precizat Florian Serac. Turiştii care veneau prin Ministerul Muncii nu au mai primit bilete în acest an în lunile iulie şi august, lucru care se resimte şi în gradul de ocupare al hotelurilor de două stele.
În ceea ce priveşte străinii, aceştia preferă să vină în Felix în extrasezon: în lunile aprilie, mai, iunie şi septembrie, octombrie şi noiembrie.
„Dacă scoatem afară turiştii care au venit anul trecut prin Ministerul Muncii, putem spune că stăm mai bine ca în 2009. Numărul turiştilor este mai mare cu 3 -5%”, afirmă Serac.
Pe lângă hotelurile SC Turism Felix, staţiunea mai dispune şi de alte hoteluri şi pensiuni. Hotel Padiş, care aparţine de CSDR Sind Turism, de exemplu, oferă 768 de locuri de cazare. „Gradul de ocupare este în prezent de 90%, cam la fel cu anul trecut”, a precizat Leontin Bondar, şeful Biroului de cazare.
În ceea ce priveşte pensiunile, străinii sunt întâmpinaţi încă de la intrarea în staţiune de persoane care îi trag de mânecă să le ofere cazare. Având în vedere că este criză, ofertele pot coborâ chiar la 50-60 de lei/cameră pe zi. Rezervările se pot face însă şi prin internet, pensiunile serioase oferind detalii complete doar la un simplu click pe adresa pensiunii respective.
Distraţii şi relaxare
Felixul înseamnă în primul rând ştrandurile cu apă termală. Pentru cei cu bani, cea mai la îndemână ofertă este Ştrandul Felix, unde un bilet pentru adulţi costă 25 de lei, fiind înclus şi şezlongul. Cei care intră în Ştrandul Felix au acces şi la Ştrandul Apollo. Alte variante sunt piscinele de la Internaţional, Termal şi Mureşul. Cei cu bani mai puţini pot alege ştrandul de la Hotel Padiş, unde intrarea costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii sau Ştrandul de la Hotel Muncel.
Dar Felixul nu înseamnă doar ştranduri. Terasele, care mai de care cu mirosuri mai tentante şi cu muzică dată la maxim te îndeamnă să te răcoreşti la un pahar cu suc sau cu bere ascultând muzica preferată.
O plimbare la lacul cu nuferi, unde broaştele ţestoase s-au înmulţit foarte tare în ultima vreme este altă atracţie a staţiunii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!