Spectacolul trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria, „Băieţelul care se putea muşca de nas”, se va juca în 9 septembrie la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Stradal WonderPuck 2022 și în 11 septembrie la Timișoara, în cadrul Festivalului Sunlight Theatre, ediţia a 3-a.
A 6-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck celebrează timp de trei zile comunitatea, grija reciprocă și puterea teatrului de a conecta oameni și locuri. Vor avea loc peste 50 de evenimente de teatru de animație, spectacole stradale, concerte și ateliere, accesul la toate spectacolele și activitățile fiind gratuit. Spectacolul Trupei Arcadia se va juca în prima zi a festivalului, în Piaţa Unirii, la scena mare, de la ora 18:00.
Festivalului Sunlight Theatre de la Timişoara se desfăşoară timp de o lună, în perioada 27 august – 27 septembrie. Vor avea loc 52 de evenimente cu și despre teatru – spectacole, ateliere și momente stradale în 15 locații outdoor & indoor din oraș și Comuna Dumbrăvița. Sunlight vine de la principalul element din teatru, lumina, care pune în evidență talentul artistic și concentrează atenția omului asupra actului artistic. Tema acestei ediții este spread light (răspândeşte lumină). Spectacolul orădenilor se va juca în Parcul Copiilor, de la ora 11:00.
„Băiețelul care se putea mușca de nas” are la bază textul semnat de Alex Moldovan, traducător și autor de cărți pentru copii. Ca dramaturg a debutat cu proiectul Trupei Arcadia, care pornește de la ideea cărții cu același nume. Textul a fost dramatizat special pentru acest proiect.
Un spectacol comic pentru copii, care are o latură educativă ce se adresează de data aceasta părinților, „primii pentru a-și găsi în băiețel un aliat, cei din urmă pentru a învăța să devină ei înșiși niște aliați ai propriilor copii.”, spune autorul, Alex Moldovan.
Din distribuţie fac parte actorii: Florian Silaghi, Zentania Lupşe, Alexandru Pop, Andrei Fazecaş, Armanca Serac, Igor Lungu. Regia aparţine Selmei Dragoş, coregrafia Smarandei Găbudeanu. Muzica este compusă de Văzduh (Adrian Cimpoeşu) iar costumele şi decorul sunt create de Oana Cernea.
Distanţa dintre lumea celor mari şi lumea celor mici este sugerată perfect de păpușile mecanice uriașe, create de către Răzvan Chendrean în atelierele teatrului. Acestea au aproximativ 2,5 metri înălțime și propun o tehnică inedită de creație, care în România a fost foarte puțin explorată. Până acum actorii Trupei Arcadia nu au mai lucrat cu cu acest tip de păpuşi, spectacolul propus fiind un spectacol solicitant atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.
Înainte de a pleca însă spre aceste festivaluri, spectacolul „Băiețelul care se putea mușca de nas” se va putea vedea vineri, 26 august, de la ora 18:00, în Cetatea Oradea. Bilete se găsesc la agenția teatrului între orele 10:00-14:00 sau cu o oră înainte de spectacol din Cetatea Oradea.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!