Aceştia dau o mână de ajutor la ridicarea de locuinţe în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur”.
Totodată acţiunea lor este parte a Bacalaureatului Internaţional pe care aceşti tineri îl susţin. Pentru a obţine Diploma Internaţională de Bacalaureat, tinerii trebuie să demonstreze că au cunoştinţe tehnice. Programul şcolar CAS (Creativity, Action, Service) este necesar tuturor liceenilor pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. În baza acestei diplome, ei pot opta pentru orice universitate de prestigiu din lume.
Ei vor fi prezenţi până vineri în România. „Joi le-am pregătit un program mai special. Aceasta va fi ziua de vizită culturală când vor face cunoştinţă cu tradiţiile româneşti”, ne-a spus Emil Popa, purtătorul de cuvânt al Habitat pentru Umanitate Beiuş.
Proiect
În cadul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur”, care se derulează pe durata a trei ani, pe terenul primit de la municipalitatea orădeană Habitat va ajuta 30 de familii să locuiască decent. Casele vor fi în sistem duplex şi forplex, astfel încât 2 sau 4 familii vor împărţi acelaşi imobil. Locuinţele vor fi pentru familiile de tineri, pentru vârstnicii fără un adăpost sau pentru mamele care-şi cresc singure copiii.
Habitat pentru Umanitate Beiuş va mobiliza peste 1.000 de voluntari, comunitatea, companiile locale, dar şi naţionale, precum şi instituţiile statului pentru finalizarea acestui proiect. Fiecare familie va efectua 300 de ore de voluntariat la propria locuinţă şi alte 300 de ore la locuinţele altor beneficiari.
Citiți principiile noastre de moderare aici!