O abordare mai pragmatică, axată pe speţe. Aceasta şi-au propus organizatorii conferinţei cu tema „Înţelegerea şi aplicarea noilor Coduri fundamentale ale României” – Institutul Naţional de Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi Baroul Bihor, în parteneriat cu Editura Universul Juridic.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, la Hotel Ramada, şi a adunat laolaltă câteva sute de avocaţi din Baroul Bihor şi din alte nouă barouri din ţară.
„Conferinţa din acest an, devenită deja o tradiţie, îşi propune să aducă în discuţia avocaţilor şi a formatorilor problemele desprinse din practică. A mai trecut un an de la precedenta conferinţă, de la aplicarea Noilor Coduri, timp în care s-au relevat o serie de probleme în practică, probleme pe care, poate, nici cei care au creat Codurile nu le-au gândit, despre care nu au crezut că s-ar putea să apară sau să fie interpretate. Practic, avem intervenţiile Curţii Constituţionale care a început să trunchieze tot mai mult Codurile astfel încât ne-am adunat să încercăm să lămurim, să găsim soluţii fundamentându-ne pe expertiza profesională a celor din conducerea Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) şi a celor din rândul nostru. Începând de anul trecut, formatul conferinţelor a fost schimbat. Dacă primele conferinţe erau destinate cunoaşterii noilor Coduri, la acest moment nu mai vorbim de cunoaştere, ci de problemele de aplicare a lor. Este, aşadar, o conferinţă cu un format dinamic, fiind abordate probleme punctuale ce au rezultat din aplicarea în practică a Noilor Coduri. Mai puţină teorie, mai multe probleme din practică. Şi sunt destule”, a afirmat avocatul Cristian Domocoş, decanul Baroului Bihor.
Conferinţa a fost ţinută de avocatul dr. Traian Bricuiu, vicepreşedintele UNBR şi directorul INPPA, avocatul dr. Claudiu Dinu, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc şi formator la Institutul Naţional al Magistraturii (INM), avocat dr. Mircea Ursuţa, lector la Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea, avocat dr. Petruţ Ciobanu, vicepreşedinte al U.N.B.R., Mihail Udroiu, judecător la Curtea de Apel Oradea, formator la Institutul Naţional al Magistraturii şi avocat dr. Mihai Adrian Hotca, prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universităţii ,,Nicolae Titulescu” din Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!