În perioada aceasta, muncitorii realizează planșeul mixt peste etajul 3, ultimul nivel al noului corp de clădire, unde se montează profilele metalice pe stâlpii din beton, cu ajutorul unei macarale de 200 de tone.
Până în prezent a fost executată structura integrală a construcției, s-au efectuat turnări de beton, elemente verticale, planșee tip dală, zidării, șape, instalații electrice și sanitare, ventilația și au fost realizate compartimentările interioare.
„Urmează să fie turnat betonul armat reprezentând acoperișul corpului nou de clădire și să se monteze tabla cutată. De asemenea, vom executa lucrări specifice de termoizolație și hidroizolație, precum și cele la fațada clădirii, care va fi ventilată cu plăci din fibrociment perforat. Ne confruntăm cu temperaturi extrem de mari, dar am luat toate măsurile necesare ca să ne protejăm colegii. Suntem conștienți că acest proiect va avea un impact semnificativ asupra calității serviciilor medicale oferite comunității și ne motivează tocmai acest lucru‘’, a transmis ing. Tiberiu Bereckzi, manager de proiect.
Vor fi trei pasarele de conectare între ambulatoriu și corpul existent al spitalului. Va fi construită și o a patra pasarelă, care va face legătura cu noua parcare supraetajată construită în apropiere de spital.
Conform proiectului, la nivelul demisolului va fi extinsă zona de acces principal în spital. În această încăpere vor fi amenajate birouri pentru internări și externări, dar și un foaier.
„De asemenea, vor fi amenajate vestiare pentru pacienți și cadre medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie.
La nivelul parterului se va regăsi o zonă de policlinică-ambulatoriu, etajul 1 va fi amenajat similar, la etajul 2 va funcționa zona administrativă, iar la etajul 3 va exista o secție nouă ATI”, au precizat reprezentanții Selina printr-un comunicat de presă.
Trimite articolul
XMai bine ati vedea cat e dd plin spitalul, si cum s-a redus nr de paturi de la 800 la 500. Si nu te poti trata ca nu prinzi loc.