Pe 6 ianuarie 2019, în jurul orei 20:50, Pál Sándor Veress a pierdut controlul mașinii cu care circula pe DJ 191, între localitățile bihorene Păgaia și Viișoara. Într-o curbă la stânga a intrat pe sensul opus și s-a izbit frontal de un alt autoturism care circula regulamentar.
Impactul extrem de violent a dus la moartea șoferului nevinovat, de doar 21 de ani, din localitatea bihoreană Ghenetea, și la rănirea a opt persoane, printre care și Sándor Veress, ajuns în stare gravă la spital. La Urgențe au fost transportate atunci trei persoane de 19, 26 și 30 de ani, pasageri în mașina condusă de sătmărean, alături de un bărbat de 21 de ani, din Marghita, aflat în celălalt autoturism.
Trei adolescente, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din localitatea sătmăreană Tășnad, au fost rănite ușor. Ele se aflau în vehiculul care se deplasa regulamentar.
Băut, fără permis și cu cauciucuri de vară pe mașină
Ancheta a scos la iveală că, pe lângă faptul că nu avea permis, autorul accidentului era băut, având o alcoolemie în sânge de peste 2 la mie. Mașina pe care o conducea nu era asigurat RCA și avea cauciucuri de iarnă doar pe spate, în timp ce una dintre anvelopele de iarnă de pe partea din față era foarte uzată.
Doi dintre răniți au avut nevoie de 60, respectiv 85 de zile de îngrijiri medicale, având răni la cap sau fracturi. Și șoferul vinovat suferit mai multe intervenţii chirurgicale și a stat un timp îndelungat pe patul de spital. Specialiștii au stabilit că a suferit de stres postraumatic în urma accidentului și și-a revenit cu greu, chiar și la 6 ani de la accident fiind încă în recuperare.
Pál Sándor Veress și-a recunoscut fapta, iar prin sentința din 14 februarie 2025 a fost obligat de instanța din Marghita să muncească 60 de zile în folosul comunității și să achite 5.000 de lei Spitalului Județean din Oradea, contravaloarea îngrijirilor în cazul a doi dintre răniți.

foto: Facebook/Ionuț Berțe
El a scăpat de acuzația de vătămare corporală din culpă, în cazul răniților, pentru că fapta s-a prescris. O parte dintre persoanele vătămate au primit despăgubiri de la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, asociație pe care Judecătoria Marghita a obligat-o să-i achite unei rănite daune morale de 125.000 de lei.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată, în termen de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.
Trimite articolul
XAsa judecatori merita pensii speciale. Pai cum sa nu conduci fără permis sau băut sau drogat când știi ca nu o sa ți se întâmple nimic? Halal justitie
Legi de 2 bani.altii care au permis si nu au alcoolemie si din cauza neatentiei sau cine stie ce fac accident cu victime si primesc pedepse mai mari poate si cu executare.si daca si-a recunoscut faapta cel putin trebuia sa primeasca pedeapsa cu executare!!
Un exemplu clar de cum functioneaza mizeria asta de justitie in Bihor. La asta nici nu poti zice ca a avut nu stiu ce avocat sau a dat mita. Aici e vorba doar de incompetenta, delasare si nesimtire.
Stiu ca asa e Romania, dar tot nu-mi vine sa cred. Deci GUNOIUL ala a condus fara permis si beat. Doar pentru astea si trebuia sa faca inchisoare. Dar a si UCIS un nevinovat. Si zero zile de inchisoare? Bai, astia care dau legile sunt normali la cap?
Justitia din nou, doar o gluma.
,, El a scăpat de acuzația de vătămare corporală din culpă, în cazul răniților, pentru că fapta s-a prescris.,, !!! Am citat din articol….fapta s-a prescris ?! Legi perfecte pentru infractori !
Cum m**** mei sa lasi un asemenea om cu o astfel de pedeapsa? La genul asta de pedepse as face petitie pentru prelungirea duratei si anularea dreptului de “cu suspendare”
Cum să îi dai condamnare cu suspendare unui criminal. Fără permis la volan și băut! E de noaptea minți? Această justiție protejează criminali și infractori! Deaceia țara aceasta a ajuns în halu acesta.