Produs în China și promovat în această parte a continentului printr-o companie din Ungaria, autobuzul electric marca Skywell și-a încheiat perioada de testare din Oradea.
[eadvert]
Conducerea OTL SA apreciază că autobuzul respectă, în mare, specificațiile tehnice din prospect, dar că distanța în care se epuizează „un plic” depinde foarte mult de condițiile de încărcare, de aglomerația din trafic, de opriri și porniri dar și de încărcarea mare cu pasageri. Reprezentantul companiei zice că autobuzul a intrat în producție de un an și jumătate și că a mai fost în teste în mai multe orașe maghiare.
Prețul său este de 350 mii euro, sub cele practicate de concurență, iar durata de viață a bateriei este de 30 de ani. Încărcarea 100% a bateriei durează 2, 3 ore. Caracteristicile principale ale modelului sunt podea joasă, dimensiunile – 12,2m x 2,5m x 3,3m, 3 uși pentru pasageri, capacitatea de 32 de locuri pe scaune, trapa pentru urcare și spațiu amenajat pentru cărucior și copii/persoane cu dizabilități, acumulatori 384kwh litiu-ion.
Licitație pentru 30 de autobuze
Oradea ia în teste autobuze electrice în perspectiva deschiderii de linii de finanțare pentru schimbarea flotei auto a municipalităților cu vehicule puțin poluatoare. Primăria Oradea și OTL au în derulare o licitație pentru cumpărarea a 30 de autobuze de 12 m, pe o finanțare internațională, la prețul estimat de 600 mii euro cu tot cu sisteme de încărcare.
Au depus oferte firmele ATP (România), Bozankaya (Turcia) și New Copel, o asociere de firme din România și BID, China.
Licitația e în etapa evaluării tehnice, pe ofertele existente, următoarele etape ar fi judecarea ofertelor din punct de vedere financiar și apoi atribuirea, undeva în primăvara anului viitor, cel mai târziu.
Trimite articolul
X…”durata de viață a bateriei este de 30 de ani.”. Sunt obișnuit de pe ebay să interpretez corect o reclamă chineză. Pentru a reflecta realitatea cifrele mereu se împart macar cu 5.
Deci, cine e primul oras din tara ce va avea autobuse electrice, Oradea, cine e primar ? Birta si Bolojan zeii dezvoltarii