Chiar dacă anul acesta efectele ambroziei au fost diminuate din cauza temperaturilor mici, persoanele alergice se confruntă cu simpotemele neplăcute.
Aceastea apar exclusiv in perioada de maxima polenizare si se manifesta in special prin stranut, prurit si congestie nazala sau chiar crize de astm bronsic.
Ambrozia, „inamicul” persoanelor alergice
Cele mai frecvente alergii întâlnite în perioada caldă sunt alergiile la polen și la fân, denumite rinite alergice. Peste 15% dintre adulți suferă de acest tip de afecțiune. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere alarmantă a alergiei declanșată de ambrozie. Ambrosia este o plantă sălbatică, care crește sporadic, atât pe proprietăți private, cât și pe cele publice. În cadrul Uniunii Europene combaterea ambroziei este reglementată prin lege de mai mult de 10 ani. Motivul: afecțiunile alergice pe care le provoacă în perioada de înflorit, din cauza cantității mari de polen emanat în atmosferă.
În Oradea, începând cu anul 2013 polițiștii locali au aplicat amenzi pentru persoanele care nu își curăță terenul de ambrozie. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei, iar persoanele juridice se pot alege cu sancţiuni de la 1.500 la 2.500 de lei.
Micro salină de suprafață
O soluție convenabilă este tratamentul într-o salină de suprafață, realizată după brevet de invenție, care reproduce chimic, biologic și fizic o salină de adâncime reală. Condițiile oferite sunt 100% naturale, fiind chiar mai eficiente decât cele obținute într-o salină naturală. Avantajele salinelor de suprafaţă constau în faptul că se pot aerisi şi astfel se controlează tot timpul anului atât temperature, cât şi umiditatea. Aerul care se autopurifică permanent, având calităţi antioxidante, dezinfectante şi detoxifiante, ajută la diminuarea reacţiilor alergice sezoniere. În Oradea există o astfel de salină din 2011. Construită după brevet de invenție, Salina Roman din Oradea reproduce condițiile unei saline de adâncime. Concentrația de aerosoli dintr-o salina de suprafață este dublă față de o salină naturală.
Tratamentul la salina este recomandat în tratarea afecţiunilor aparatului respirator: astm, bronşite, tuse tabacică, insuficienţă respiratorie, etc.; infecţii ORL: amigdalite, sinuzite, otite, rinite, etc. alergii de sezon, disfuncţii ale tiroidei, insomnie, stres sau sforăit. Salina este amplasata pe strada Blaise Pascal nr 18 (telefon 0770 431 980, 0744 127 564 sau 0359 416 223).
Compoziția sării și întrebuințările ei
In compozitia sarii intra 37 de elemente chimice, o multime de substante minerale si particule care participa la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizare si hidratarea lui.
Iodul este necesar organismului pentru activitatea normala a glandei tiroide si pentru buna functionare a proceselor digestive.
Magneziul joaca un rol important in prevenirea reactiilor alergice, este necesar pentru asimilarea vitaminelor, functionarea normala a muschilor si nervilor, stabilizarea ritmului cardiac si a nivelului de zahar din sange.
Calciul participa la formarea tesuturilor osos si muscular, este responsabil de coagularea sangelui. Fierul ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la transportul oxigenului, intra in compozitia hemoglobinei, previne anemia si creste imunitatea. Potasiul imbunatateste procesele metabolice, contribuie la reglarea echilibrului apei in celule. Sulful joaca un rol de baza in procesele imunologice si este absolut necesar pentru sinteza albuminelor. Sodiul controleaza tensiunea arteriala si are rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului. Seleniul previne distrugerea de catre radicalii liberi si ajuta la reglarea glandei tiroide. Litiul reduce nivelului de chimicale din corp cauzatoare de tulburari de comportament si iritabilitate. Manganul contribuie la sanatatea pielii, a oaselor si a cartilajelor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!