Vestea că în holul Muzelui Ţării Crişurilor va fi expus un balaur în mărime naturală a atras puhoi de mulţime spre muzeu. Vârsta vizitatorilor: de la doi la 80 de ani. Nimeni nu a ratat ocazia de a se poza cu Balaurul Ignis (Balaurul Foc), de data aceasta inofensiv.
După ce au reuşit să treacă de balaur, „vitejii” vizitatori au dat piept cu o expoziţie care le-a prezentat una dintre cele mai importante descoperiri ale omului: focul. Expoziţia „Civilizaţia focului în Ţara Crişurilor. Valori patrimoniale din colecţiile muzeului ilustrând importanţa focului în viaţa omului” le-a prezentat celor prezenţi cum a evoluat omenirea cu ajutorul focului, din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.
Tot în cadrul „Nopţii muzeelor” vizitatorii care au trecut pragul Muzeului Ţării Crişurilor au mai putut admira expoziţia: Lăzarea – Tabără de artă plastică „Prietenia”. În cadrul acești expoziţii au putut fi admirate lucrări de pictură datorate unor creatori români şi maghiari, care au participat la întîlnirile anuale organizate. Lăzarea a fost un centru important al artelor contemporane din România.
Cei care au aşteptat să vizioneze spectacolul de teatru: „Iubire de clovn” au fost dezamăgiţi. Spectacolul nu s-a mai ţinut din cauza timpului nefavorabil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!